A legtöbb testépítő miért kifejezetten széles fogással húzódzkodik? Talán hatékonyabb hátra, mint a kb. vállszéles fogással? Viszont sokkal nehezebbnek érzem.
Szélesen azért nehezebb, mert kevésbé segít bele a bicepsz. Gondolom legtöbben ezért csinálják úgy. Hátat akarnak edzeni jobban, nem kart.
Én csinálom így is, úgy is, de az én programombam a kar edzés 90%-a a mell/hát/váll gyakorlatokból adódik, csak kevés célzott bicepsz-tricepsz gyakorlatot teszek be.
"legtöbb testépítő miért kifejezetten széles fogással húzódzkodik?"
Készült erről egy hivatalos statisztika? Vagy csak te állítod? Én nagyjából egyforma arányban látok a széles fogású húzódzkodást (pull up), mint szűk fogásút (chin up).
"hatékonyabb hátra, mint a kb. vállszéles fogással?"
Minél szélesebb a fogás, annál inkább a trapéz alsó rostjai dolgoznak, és minél szűkebben, annál inkább a latissimus dorsi, de ennek semmi jelentősége a te szinteden. Bármilyen fogású húzódzkodás tökéletesen hatékony hátra, ha adott a szabályos végrehajtás, az intenzitás, az effort és a progresszió.
"sokkal nehezebbnek érzem"
Magadon kívül senkit nem befolyásol, hogy te mit érzel nehezebbnek. Valakinek a pull up nehezebb, valakinek a chin up.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!