Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mik azok a stabilizáló izmok?

Mik azok a stabilizáló izmok?

Figyelt kérdés
Bereczki Krisztián mondta egy videójában, hogy azért jó egykezes súlyzókkal fekvenyomni, mert így fejlődnek a stabilizáló izmok is. Ok. És mik azok?
szept. 23. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában a core (törzs) izmokat szokták ezalatt érteni.
szept. 23. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Minden ami egy gyakorlatnál ahhoz kell hogy az alap pozíció megmaradjon a gyakorlat végrehajtás közben. Legtöbb esetben, főleg lábazásnál a törzs. De pl egy fekvenyomásnál a has is benne van. Egy karhajlításnál a mell stb
szept. 24. 08:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem Bereczki Krisztiánt. Egy Smith keretes nyomásnál, vagy egy gépi nyomásnál ugyan úgy stabilan vagy a törzs, mint bármilyen szabadsúlyos nyomásnál, tehát akkor a szabadsúlyos nyomás, miért ad nagyobb pluszt?
szept. 24. 12:31
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

Semmiben. Vannak becsípődött bro-science fogalmak, amik nem igazán léteznek, és nincs is jelentőségük, de minden videóban kötelezően el kell hangozniuk. Stabilizáló izmok, csúcsösszehúzódás, agy-izom kapcsolat, és egyéb okosságok.

Továbbra se ajánlom, hogy edzéstechnikát és "szakmai tudást" Bereczki Krisz videókból tanulj.

szept. 24. 12:35
 5/9 anonim ***** válasza:
A szabadsúlyos mindig több effort. Mert stabilan van mindkettonel de szabadsulynal tobb izom kell ahhoz hogy stabilan is maradjon
szept. 24. 17:35
 6/9 anonim válasza:
0%
Most lehet félreértettem. De azért jobb szabad súllyal mint gépi nyomásnál, mert így edzed a stabilizáló izmokat. Jobb lesz az egyensúlyod, a koordinációd, finomabb mozgásod lesz mint keretben stb. De ha neked csak az kell hogy izmos legyél (gyengén maradva) akkor tényleg nincs értelme a stabilizáló izmoknak.
szept. 25. 21:48
 7/9 anonim válasza:
0%
hatos vagyok.. miért lett lehúzva nullára a kommentem?
szept. 29. 22:25
 8/9 A kérdező kommentje:

Szerintem mert: "finomabb mozgásod". Finomabb a bableves, nem a mozgás.

Meg "izmos legyél (gyengén maradva)". Ilyenről még ember nem hallott, bármit is jelentsen ez...

szept. 30. 06:08
 9/9 anonim válasza:
8, Mert... akkor nézd meg miért vannak 50 kilós emberek akik a testsúlyuk 3x-át emelik, és miért vannak 70 kilós emberek, akik a duplájukat se tudják kinyomni, mindkettő esetben azonos testizom százalékkal.. alapvetően mielőtt lehúznád a kommentemet, lehet utána kéne nézned.. az egyetemi anatómiai tankönyv is azt írja hogy pl a kisagy felel a finom mozgásokért.. másrészt meg a vázizmodat alkotó harántcsíkolt izomszövetnek van több fajtája.. van a fehér, ami ha sok van, akkor kevés ideig, de óriási terhelést bírsz, és van a vörös, ami miatt hosszan bírsz sokkal kissebb terhelést.. lehet hogy valakinek mindkettő nagyon magas szinten van, és óriási erő mellett óriási állóképessége is van.. ezért lehet az hogy azonos tömegű és testizom százalékú emberek között van aki nagyon gyenge és van aki nagyon erős.. szóval igen... edz szabad súllyal, megfelelő terheléssel.. akkor a stabilizáló izmaid erősődnek, finomabb és koordináltabb mozgásod lesz, és erős is leszel.. ha nem így csinálod, akkor lesz egy kis bicepszed, kockás hasad de semmi extra.. gyenge maradsz..
okt. 12. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!