17 éves fiú vagyok. Vérnyomás stabilizáló és szívritmus szabályozó gyógyszert szedek. (Concor -> Bizoprolol), a vérnyomásom felső értéke néha leugrik 90-re, majd fel 180-ra, az alsó stabil 85. Igy edzhetek konditeremben?
Nagyon vékony vagyok. 186 cm és 73 kg. Már 12 éves korom óta a célom egy nagyobb test elérése. Nem akarok Arnold lenni, és nem akarom kigyúrni magam, csupán azt akarom, hogy a karom ne legyen egyenlő egy bottal amit az utcán lehet találni. A lábam elég vastagok, de a kezeim tényleg mint 2 bot.
Na de a lényeg. Ilyen vérnyomással milyen a kondi? Mert múltkor voltam, de felvitte a vérnyomásom és rosszul éreztem magam picit, szédültem, stb.
Ha nem jó a kondi, hogyan legyek erősebb, hogyan legyek nagyobb? Hogyan legyen nagyobb karom?
Előbb helyre kell tenni a vérnyomást.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__113..
Vissza kell menni alapos kivizsgálásra? Ennél több kivizsgálás nincs.
Vérvétel, pajzsmirigy ultrahang, vese ultrahang, szívultrahang, EKG, 24 órás vérnyomás és EKG holter, biciklizés és közben monitorozás, nyaki ultrahang
Hozzá nem értőként azt mondanám, hogy lassan elkezdve, óvatosan mehet, de alacsony ismétléseket (1-5) lehet nem csinálnék a helyedben. Aztán meglátod, hogy hogyan reagál rá a szervezet.
De ez olyan dolog amit jobb lenne megfelelő és normális orvossal egyeztetni, aki ismeri az állapotodat, ismeri a gyógyszereket amiket szedsz és nem vágja rá azonnal, hogy "úristen súlyokkal sose". Utóbbit azért mondom, mert rengeteg olyan orvos van (talán főleg háziorvos) aki a "biztonság kedvéért" inkább lebeszéli az embert a súlyzós edzéstől, mert akkor biztos széterőlködöd magad, 5kg fehérjét eszel és leáll a veséd, meg majd szteroidozol, meg ilyen böszmeségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!