Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Állandóan izomlázam van. Mit...

Állandóan izomlázam van. Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

szept. 22. 22:49
1 2
 1/19 Awatpr0 ***** válasza:
100%

Ez így túl sok információ egyszerre.

Szerintem ha egy forró jegeskádban megfürdesz, gumikacsákkal a víz felszínén, néha megnyomod, az egyiket, hogy hápogjanak..hápháp közben hallgatod a vasárnapi misét és közben imátkozol elmúlhat.

Na de! Mióta sportolsz? Mit sportolsz? Mióta van izomlázad? Mennyit szoktál edzeni? Ezeket a kérdéseket nem ártana tudnunk...

szept. 22. 23:30
 2/19 Awatpr0 ***** válasza:
Imádkozol* 😬
szept. 22. 23:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mióta gyúrsz?
szept. 23. 06:36
 4/19 anonim ***** válasza:

Miota

Milyen gyakran

Mennyit

Mit sportolsz?

Hány perc és milyen a bemelegítés és a lenyújtás

Milyen az étkezésed? Használsz e bármilyen tápkieegt?

szept. 23. 10:06
 5/19 anonim ***** válasza:

Pihend ki az izomláz ne dolgozz rá.

Valószínűleg rosszul is végzed a feladatot vagy sokat csinálsz belőle.

szept. 23. 12:54
 6/19 anonim ***** válasza:
ha 1- 2 honapja gyurmázol akkor nem tom min vagy meg lepődve
szept. 23. 14:01
 7/19 A kérdező kommentje:

Régebben volt, hogy napi több órát mozogtam. Aerobik, bicikli, futás, úszás területeken. Egyszer úgy túltoltam, hogy lerobbant az egyik lábam. Több hónap volt, hogy felépültem. Azóta tudományosan mindig bemelegítek, a mozgás végén hengerezek, nyújtok, és próbálok heti egy alkalom pihenőt beiktatni a napi inkább már csak egy órás edzéseim közé. De mindig izomlázam van. Főleg mióta súlyzós, és inkább statikus edzéseket végzek.

De pl hétvégén úsztam. Utána detto izomláz.

Lehet, hogy ez is sok?

Heti hány nap pihenőidő a kell?

szept. 23. 22:52
 8/19 A kérdező kommentje:

Kajálásban igyekszem az egészséges irányt tartani. Kis bökkenő, hogy a húst nem annyira szeretem, a kenyérféléktől pedig hízom. Halat azért szoktam enni.

Melyik kaja segít az izomlázon?

Kiegészítőket nem szeretnék... Inkább a természetesebb vonalat követném...

szept. 23. 22:56
 9/19 Awatpr0 ***** válasza:

Nem hinném hogy kaja segíthet az izomlázon. Próbálj meg kevesebbet úszni/súlyzós edzéseket végezni. Végezhetsz súlyzós edzést csak próbáld kisebb súllyal. Az a lényeg, hogy szabályosan csináld.

Én heti 5x edzek most, és mivel kell a regenerálódás, szerintem ez a maximum amit érdemes végezni. Nem kell minden nap edzened. Az a lényeg, hogy beépítsd a heti rutinba, tartsd a célod hosszú távon és ne menjen el tőle a kedved. Nyújtani is érdemes edzések után. A célod az elején most az legyen, hogy nem szakadsz meg az edzéssel, próbálod szabályosan csinálni, kisebb súllyal. Nekem évekkel ezelőtt volt egyszer amikor túledzettem a lábamat egy alkalommal, majdnem egy hétig iszonyatosan fájt, borzalom volt. Utána rájöttem, hogy a minőség a fontos, nem a mennyiség

szept. 23. 23:14
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot!

Ezt nekem is tényleg szem előtt kell tartanom, hogy ne toljam túl, inkább a minőségre fókuszáljak.

Persze a forró jegeskádba is bevetem magam, amiben megpróbálok min 5 percet teljesen inaktív maradni.:)

szept. 23. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!