Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az edzésterv hosszabb...

Ez az edzésterv hosszabb távon jó lehet?

Figyelt kérdés

Nem most kezdtem, kisebb-nagyobb variációkkal csinálom már pár éve, viszont szeretném a lehető leghatékonyabban csinálni. A szisztéma, amit jelenleg követni próbálok, úgy néz ki, hogy:

Hétfő: bicepsz, első váll

Kedd: has

Szerda: mell, oldalsó váll, csuklya

Csütörtök: -

Péntek: hát, tricepsz, hátsó váll

Szombat: láb

Vasárnap: -

Hasra majdnem minden nap edzek valamennyit, keddenként intenzívebben.

Van A és B edzés, egyik héten egyik, másikon másik.

Általában 1 óra, 4 x 7-8 gyakorlat.

Ami érdekelne, hogy:

Ki mit csinálna másként, jobban, okosabban?

Mennyire fontos, hogy azonos időpontokban csináljam? Általában délután 4-5 órára időzítem, viszont mivel a munkám eléggé kiszámíthatatlan, van, hogy délelőtt kell letudnom, meg az is előfordult már, hogy este 8 után tudtam csak nekiállni.

Mennyi kihagyás fér bele? Ilyenkor nyáron azért nyilván be szokott figyelni némi szabi, a rossz idő beálltával meg én is lebetegszem néha. 1 hét szünet után azért már "furcsán" szoktam érezni magam, szerencsére nem gyakori az ilyen.

Előre is köszi!

29/F

aug. 5. 17:06
 1/1 anonim ***** válasza:
55%

"Ez az edzésterv hosszabb távon jó lehet?"

Akár igen. Ez csak akkor lesz biztos, ha kipróbálod.

"Ki mit csinálna másként, jobban, okosabban?"

Nekem teljesen más a felosztásom és a programom, úgyhogy én mindent másként csinálok.

"Mennyire fontos, hogy azonos időpontokban csináljam?"

Csak az fontos, hogy a célizom regenerálódjon két edzés között.

"Mennyi kihagyás fér bele?"

Ha a kalória/fehérje bevitel kielégítő, akkor 2-3 hét sem jár érdemi katabolizmussal, 1 hét pedig pláne nem. Ne hagyj ki rendszeresen heteket, és nem lesz baj.

aug. 5. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!