Ez az edzésterv hosszabb távon jó lehet?
Nem most kezdtem, kisebb-nagyobb variációkkal csinálom már pár éve, viszont szeretném a lehető leghatékonyabban csinálni. A szisztéma, amit jelenleg követni próbálok, úgy néz ki, hogy:
Hétfő: bicepsz, első váll
Kedd: has
Szerda: mell, oldalsó váll, csuklya
Csütörtök: -
Péntek: hát, tricepsz, hátsó váll
Szombat: láb
Vasárnap: -
Hasra majdnem minden nap edzek valamennyit, keddenként intenzívebben.
Van A és B edzés, egyik héten egyik, másikon másik.
Általában 1 óra, 4 x 7-8 gyakorlat.
Ami érdekelne, hogy:
Ki mit csinálna másként, jobban, okosabban?
Mennyire fontos, hogy azonos időpontokban csináljam? Általában délután 4-5 órára időzítem, viszont mivel a munkám eléggé kiszámíthatatlan, van, hogy délelőtt kell letudnom, meg az is előfordult már, hogy este 8 után tudtam csak nekiállni.
Mennyi kihagyás fér bele? Ilyenkor nyáron azért nyilván be szokott figyelni némi szabi, a rossz idő beálltával meg én is lebetegszem néha. 1 hét szünet után azért már "furcsán" szoktam érezni magam, szerencsére nem gyakori az ilyen.
Előre is köszi!
29/F
"Ez az edzésterv hosszabb távon jó lehet?"
Akár igen. Ez csak akkor lesz biztos, ha kipróbálod.
"Ki mit csinálna másként, jobban, okosabban?"
Nekem teljesen más a felosztásom és a programom, úgyhogy én mindent másként csinálok.
"Mennyire fontos, hogy azonos időpontokban csináljam?"
Csak az fontos, hogy a célizom regenerálódjon két edzés között.
"Mennyi kihagyás fér bele?"
Ha a kalória/fehérje bevitel kielégítő, akkor 2-3 hét sem jár érdemi katabolizmussal, 1 hét pedig pláne nem. Ne hagyj ki rendszeresen heteket, és nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!