Hogyan lehet elérni, hogy ilyen nyaka legyen valakinek? Milyen gyakorlatokat kell végezni?
júl. 22. 12:29
1/3 anonim válasza:
van aki súlyokkal éri el ezt . de az szerintem elég veszélyes .de ő szúrta is magát valószínűleg szóval azért is lett ennyire látványos
2/3 anonim válasza:
Lehet a nyaki izmokra edzeni, küzdősportolók (elsősorban birkózók) szoktak is, bár érrendszeri és ortopédiai szempontból elég kockázatos. A nyaki izmok nehezen tudnak látványosan hipertrofizálódni, de ez más téma. Az viszont biztos, hogy se edzésmunkában, se genetikában, se kémiában nem vagy még a kanyarban sem Tysonhoz képest, úgyhogy soha ne elit világklasszisokat tűzz ki célul, mert irreális.
3/3 A kérdező kommentje:
Kíváncsi voltam a válaszokra. Én már 1 éve edzek nyakra, pár dolog elmondható. Először is, gyorsan fejlődő izmokról van szó. 1 év nyakedzés látványosan megváltoztatja a nyak kinézetét. Aztán megkérdeztem egy sebészt, aki azt mondta, hogy a nyakedzés jót tesz a nyaki ereknek, javítja a vérkeringést. A lényege az egésznek, hogy apránként kell elkezdeni, először elég csak a fejet emelgetni, mert elég önmagában a súlya. Én jelenleg plusz 7 kilót szoktam már a homlokomra tenni. Ezenkívül, ha valaki meg akarja nyugtatni magát, hogy nincs baj a nyak körül, érdemes elmenni vizsgálatra. Ez lehet nyaki ultrahang, amikor is megnézik az ereket, de lehet CT-t is kérni, vagy sima röntgen, ami kimutatja a csigolyák állapotát. Szóval ésszel kell csinálni, mint minden edzést, mert a vállat is tönkre lehet tenni 1 év alatt.
júl. 22. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!