Mennyi pihenő időre van szükség általánosságban ?
Heti 6x járok edzeni ebből 2 úszás alkalmanként 40 perc . 4x pedig edző teremben gépekkel való erősítés . Vasárnap az egyedüli nap amikor nem csinálok semmit . Figyelek az elegendő alvásra , és kiegyensúlyozott étkezésre . Tudom minden szervezet más és más de ti mit gondoltok ? Kevés a heti 1 pihenő nap ?
Nem érzem magam nagyon leterheltnek de úgy olvastam , hogy ez nem elegendő idő az izmoknak a regenerációra. Az edzés mellett egy pékségben dolgozom heti 5x 8 órában , 24 éves vagyok 188 cm és 83 kg . Nem tudom számítanak-e ezek az információk de azért leírtam
Köszönöm a válaszokat
Szerintem ez sok.
Általában mindenki azt hiszi,hogy kivételes,meg különleges.Bírja,meg vasból vagyok,meg no pain no gain.
A valóság meg az,hogy mégsem.
A te beosztásod nagyon sűrű,.És ha megy is,kevés a pufferzóna ,azaz a tartalék bennbe.
Ha a képlet egyszer nem pontosan
úgy alakul,ahogy szokott a szoros beosztásban, pld alvás,esetleg kaja máris elcsúsztál.
A fáradság nem azonnal alakul ki,hanem napról napra felhalmozódik,pláne ahogy haladsz előre és egyre intenzívebbek az edzéseid.
Ennek az lesz a vége hogy lelassul a fejlődésed,stagnálsz.
Nem kell feltétlen túledzésre gondolni,elég ha megakadsz és hónapokon át csak vergődsz egy helyben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!