Hogy lehetne a fogásomat megerősíteni, hogy ne legyen szükség gurtnira a felhúzásnál?
Mivel az alkar kicsi izmai anatómiailag nem képesek olyan erősek lenni, mint a combhajlító, vagy a farizom, vagy a gerincmerevítő, ezért a gurtni nélküli felhúzásnál mindig limitáló tényező lesz a fogás. Ha nem vagy erőemelő versenyző az IPF szövetségnél, akkor gurtni nélkül deadliftelni eléggé indokolatlan.
Amióta nem versenyzek, azóta én sem húzok gurtni nélkül. Miért limitáljam a lábam, a seggem, a hátam munkáját az alkarommal és a fogásommal, amikor három másodperc alatt feltekerem a gurtnit?
"miért van, hogy gurtnival egy jó 20 kilóval nagyobb súlyt tudok felhúzni?"
Minden ember alaphangon 20-30 kilóval nagyobb súlyt tudni húzni gurtnival, mint anélkül. Minél nagyobb súlyt tudsz felhúzni gurtni nélkül, annál nagyobb súlyt tudsz felhúzni gurtnival.
cipelés, lógás, de szerintem is felesleges erőltetni ezt a gurtni nélküli felhúzást, mert limitáló tényező.
én se vagyok gurtnipárti, a legtöbb gyakorlatnál nem használok, de rdl-nél azért már kell mert nem tudok 20-30másodpercig tartani 170-180kilót
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!