Ezesetben mennyi pihenőt kellene tartanom?
Heti 4x szoktam edzeni, kedd, szerda, péntek, vasárnap, ebből kedd péntek vasárnap megy mellre, előbbi két nap fekvenyomás,vasárnap tolódzkodás.
Múlt héten a pénteki nyomásból szombat lett, és csütörtökön, meg e hét hétfőn is mozogtam (habár az nem edzés volt, de mozgás).
Most kedden elhasaltam a fekvenyomás során. 2x9, majd 2×8-at szoktam, most az első sorozatból a 9. nem sikerült, a második sorozatból a 8.-nál buktam el, utána már nem is próbáltam, éreztem rendesen a mellizmom.
A kérdésem, hogy most hány napig érdemes pihentetni a mellizmot és a tricepszet? Esetleg érdemes lenne e héten hanyagolni a második fekvenyomást? Más izomomra edzhetek, vagy inkább tartsak 2-3 nap teles szünetet? A bicepsz edzéssel pl nem volt gond, de a nyomás most olyan szinten nem ment, hogy csak a regeneráció hiányára tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!