Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezesetben mennyi pihenőt...

Ezesetben mennyi pihenőt kellene tartanom?

Figyelt kérdés

Heti 4x szoktam edzeni, kedd, szerda, péntek, vasárnap, ebből kedd péntek vasárnap megy mellre, előbbi két nap fekvenyomás,vasárnap tolódzkodás.

Múlt héten a pénteki nyomásból szombat lett, és csütörtökön, meg e hét hétfőn is mozogtam (habár az nem edzés volt, de mozgás).

Most kedden elhasaltam a fekvenyomás során. 2x9, majd 2×8-at szoktam, most az első sorozatból a 9. nem sikerült, a második sorozatból a 8.-nál buktam el, utána már nem is próbáltam, éreztem rendesen a mellizmom.

A kérdésem, hogy most hány napig érdemes pihentetni a mellizmot és a tricepszet? Esetleg érdemes lenne e héten hanyagolni a második fekvenyomást? Más izomomra edzhetek, vagy inkább tartsak 2-3 nap teles szünetet? A bicepsz edzéssel pl nem volt gond, de a nyomás most olyan szinten nem ment, hogy csak a regeneráció hiányára tudok gondolni.

2024. máj. 28. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annyit pihenj, amennyit személyesen jónak látsz. Látatlanban nem lehet erre egy konkrét számot mondani.
2024. máj. 28. 22:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Hány szettet csinálsz összesen? Milyen efforttal? Ezek nélkül nem lehet érdemleges választ adni sajnos.
2024. máj. 29. 13:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Hetente összesen kb 50 sorozatot nyomok mindennel együtt, 1 sorozat 8-12 ismétlés. Ebből kb 30 sorozat maximális effort (bukás, bukáshoz közeli),kb 20 pedig közepes effort.
2024. máj. 29. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!