Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A fekvenyomás elsősorban...

A fekvenyomás elsősorban mellizom gyakorlat?

Figyelt kérdés

Olvastam már, hogy elsősorban mellizom, de olyat is, hogy csak másodsorban, mert a tricepsz és a váll is dolgozik.

Hogy is van ez? Csak fekvenyomás elég lehet melledzésre (vagy esetleg tricepsz, válledzésre)? Mi az, amit igazán megdolgoztat és mi az, ami csak besegít?

2024. máj. 13. 19:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A fekvenyomás alapból mellizom gyakorlat, viszont kap terhelést a vállad és a tricepsz is. Amennyiben a vállaidat nem húzod hátra, akkor viszont már egy komolyabb terhelést kap, a melled kárára. Ezért érdemes picit hidalni. A fogás szélességén is múlik, ha mellre edzel, akkor vállszélességen túl kell megfognod a rudat, ha viszont szűken fogod, akkor a tricepszet dolgoztatja jobban.

Csak fekvenyomás nem elég. Én push pull leg felosztásban edzek, így 2x edzek meg minden izomcsoportot 1 héten. Nálam 3 mellizom gyakorlat van, 2 nyomás és 1 tárogatás.

2024. máj. 13. 19:40
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban igen, amúgy meg az egyik legjobb tricepsz gyakorlat is de ne mond el senkinek. A tricepsz a legtúledzettebb izom pont a sok nyomógyakorlat miatt, én pl. csak heti 1x edzem és csak 2 gyakorlattal, 3 sorozattal gyakorlatonként. Na de mindenki más... viszont érdemes kisérletezni. Arnold óta eltelt 50 év!
2024. máj. 13. 20:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!