Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az elölguggolás kiváltható...

Az elölguggolás kiváltható zercher guggolással?

Figyelt kérdés
Szeretnék elölguggolni, jó gyakorlat, megdolgoztatja jól a combfeszítőt és a törzset. De képtelen vagyok megtartani elöl, a mellkasomon a rudat. Gondoltam, hogy akkor zercher fogásba próbálkoznék.

márc. 17. 03:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Kyriakos Grizzly 400kg-kat megtart könyékhajlatban, nem gondolom, hogy a súly megtartása gátolná a progressziót
márc. 17. 14:15
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Kyriakos egy 190-200 kilóra behízott őrült, aki fiatal korában válogatott súlyemelő volt, azóta pedig egy internetes mém, akiben annyi kox van, mint három profi kártyás testépítőben összesen. Annak a csávónak bármelyik pillanatban eltörhet a gerince, vagy leállhat a szíve, szóval nem biztos, hogy vele kéne példálóznod és őt kéne követned edzés terén.

És de, a zercher guggolásban komoly limitáló faktor a rúd helyzete, és hogy a könyökhajlatodban van a munkasúly. Pont emiatt a limitáló faktor miatt szokta alkalmazni egy-két erőemelő, mert a jelentősen kisebb munkasúlynak hála biztonságosabban lehet vele plusz volument bevinni combfeszítőre. Viszont mivel a zercher guggolásnál ezerszer értelmesebb, hatékonyabb, stabilabb alternatívák léteznek, ezért haladó szinten extrém kevesen alkalmazzák, hosszútávon pedig szinte senki, maximum pár hétig.

márc. 17. 14:25
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

És te Kyriakos Grizzly vagy kérdező?🤦‍♀️🤣🤣

Szerinted az mennyire életszerű, mikor hurkapálca csávók, világszinten a top legerősebb emberekkel példálóznak?

Érdekes módon a sok év alatt, bármelyik teremben jártam, én még senkit nem láttam zacher guggolni. Gondolom most az jön, hogy én járok rossz terembe, az emberek nem tudják, mit csinálnak, nem tudják, mi a jó, stb...

márc. 17. 14:26
 14/20 anonim ***** válasza:
39%

Anno kertbe csinaltam mert nem.volt allvany fel lehet kapni foldrol azt nyomni guggolast. Sosem volt gond megtartani meg ehez is hozzá lehet szokni.

Nagy erolkodesbe nem fogos érezni hogy hajlatod nyomná de sokan beszarnak sok mindentol es mennek labtolozni

Azzal sincs gond csak akkor emezeket.se kell fikázni mindenki azt csinal.amit akar mindegyikkel lehet fejlődni

márc. 17. 16:46
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
Ha 80-90 kilóval guggolgatsz, azt nyilván bárhogy csinálhatod. De ha igazi súlyokkal, akkor feleslegesen szopatod magad zercher guggolással.
márc. 17. 16:54
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

Pl egy 200kg guggolas max eseteben

Zecher guggolas nagyjából 75-80%al nehezebb mint a hátul guggolás (szűkebb állás combfeszito dominans kevésbé segit a hát es farizom)

200x0.75 =150 eleve combfeszitot akar növelni és hypertrophy celozva jobb ez a gyakorlat es atletikusabb igy ha max 12 ismetlessel gondolkodnank pl 3-4x10

150X0.7 = 105 kg

Tehat 105 kg eleg lehet 200kg hatul guggolas maxhoz es lehet akar kicsit magasabb is az ismetles vagy ha öv nincs fent megint nehezebb valid lehet akar 90kg is. Ha nem akar az illető nagy sulyt felvenni

Edzőterembe jarok hany százaléka guggol 200ba egyet ? Nagyja láb napot is kihagyja vagy csak labtolozik. Nem profi erőemelőhez viszonyítottatok mint pl Kyriakos de a súly se az amit tartania kell. Hozza teszem natural testepitok 200+kg is siman megtartottak.

márc. 17. 18:08
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

Ez mind nem is nektek szól inkabb hanem a kérdezőnek

Kérdező feltette a kérdést jó lehet e combfeszitore neki!!

Ha tudod csinálni igen jó!!

Combfeszito dominansabb maga a gyakorlat!

Erőemelő azert nem csinálja mert hatulguggolasba akar jó lenni amit gyakorolsz abba leszel jó.

Testepitok nem szarakodnak ilyen összetett vagy bonyolultabb gyakorlatokkal parat csinálnak tobbi gépes gyakorlat

amik ugyan úgy jok mint pl Hack squat combfeszitore de ha a csaveszunk edzőterembe nincs vagy emezt akarja csinálni csinálja nyugodtan

márc. 17. 18:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Think out the box!!
márc. 17. 18:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a csávó nagyon szereti a zercher guggolást és nézd meg, milyen hatalmas combjai vannak!

[link]

márc. 18. 21:57
 20/20 anonim ***** válasza:
48%
Igen itt jó példa
márc. 18. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!