Elölguggolást hány kg-val és ismétléssel érdemes kezdeni?
A térdem miatt nem akarok eleve nagy súllyal dolgozni, mert a porcom nem tökéletes. Gondolom magasabb ismétlésszámmal kéne végeznem a gyakorlatot.
Korábban csak kipróbáltam a sima guggolást, de eléggé remegett a térdem, pedig csak 30-40 kg lehetett a súly, ennek már lassan fél éve. Azóta edzettem lábra, de guggolás nélkül.
Azért döntöttem elölguggolás mellett, mert kisebb nyomás nehezedik a térdre és comborientáltabb gyakorlat, kevesebb stabilizáló izom dolgozik. Tudom, hogy kisebb súlyt mozgathatok meg így, de nem flexelni akarok a számokkal, hanem sérülésmentesen fejlődni és izmosodni.
Szóval magasabb ismétlésszámmal dolgozzak? És a korábbi guggolásosnpróbálkozásomból kiindulva hogy érdemes kezdeni?
Mondjuk 10-15 ismétlés rúddal, aztán ha könnyű, énekek és így tovább?
185/78
Ne használj sarokmagasítót.Soha.A mobilitás megszerezhető.Mindenféle guggolást célszerü ass to grass ig vinni.
Ha eleinte gondot okoz a boka,akkor addig mész le,ameddig tudsz.Igy idővel azt fogod észrevenni,hogy szinte ráülsz a vadlidra,vagy a talajra teli talppal.
A masik nagyon fontos a vállöv,és a csuklo mobilitása.Eppen ezért már az elején törekedj a súlyemelők által használt rudtartasra.Eleinte bexarsz,mert a csuklód fájni fog,ha töri a válladat a rúd.Használj törölkőzöt.Ilyenkor bevetheted a köv trükkőt.Az első sorozat:Rud a kulccsontodon ,az elülső vállon.Könyökőd magasba fel,amennyire megy,ujhegyek a rudon,előrenézel.A magasan tartotf könyők mindvégig meglegyen.Ráemelsz,és érzed,hogy egyensúlyban van e a rúd.Ha nem,akkor koriggálsz,és csak akkor emeled ki a villából,ha ok.Minden második sorozatot kereszttartással csinálod,hogy pihentesd a csuklódat.Hamarosan meg fogod szokni ezt a tartást.
Mekkora súllyal?
Ha nem guggoltál,akkor hiába mondanám,hogy kevesebbel,mint a tarkónguggolasnál.
Kezd el egy kőnnyebb súllyal.Minden edzésen pakolj ra.Amikor a mozgássor jol megy,és eléred a 8-10 et,addigra lehet már bukás előtti 1-2ismetlésig vinni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!