3#
Mert ez egy mell gyakorlat, de még annak is rossz. Közel sem dolgozik annyit a hát, mint sokan gondolják.
Én a mellemet egyáltalán nem érzem közben. Hajlított karral és rúddal csinálom. Jól leengedem a fejem mögé, hogy minél jobban nyúljon a széles hátizom és abból húzom fel. Ugyanazon a helyen érzem utána a terhelést, mint húzódzkodásnál, azzal a különbséggel, hogy ennél a tricepszet is érzem, a hátammal együtt. Ebből a szempontból nem tartom annyira jó hátgyakorlatnak, mert a tricepsz jó eséllyel elfárad előbb, mint a hát, de kiegészítésnek nem rossz, ha esetleg egy napon csinálja valaki a hátat és a kart, mint én.
Szerintem jó gyakorlat, de csak akkor, ha kiegészítésnek kell. Tehát ha már csinálsz vertikális és horizontális húzó gyakorlatokat és úgy érzed, hogy még kell volumen, akkor lehet pluszban hozzáadni, de semmiképp nem helyettesíti pl. a húzódzkodást és az evezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!