Naturálon is ugyanúgy kell edzeni mint ugye "nem naturálon"
Az alapvető dolog, hogy 3 edzésnap legyen Váll láb, mell bicepsz, hát tricepsz ez a minimum egy héten
Utána edzhetsz mindennap is akár (a hétvége az kimaradhat) de egy gyakorlatot 3 sorozatnál tovább nem érdemes csinálni
2 perc pihenő minden szett között
Két haverom még sulis korunkban kipróbált hasonló edzésformát. Heti kétszer edzettek minden izomcsoportra. Semmi változás nem volt tapasztalható se látható az izmaik fejlődésén. Igazából nem volt semmi értelme.
A heti hét napból hatot a konditeremben töltöttek és nem jártak sehova...
Nekem meg heti három edzéssel volt magánéletem: csajoztam, buliztam, élveztem az életet!
Nekem a heti négy edzés vált be, amit már régóta űzök.
Inkább olvasd el Arnold könyvét! Részletesen leír mindent az izmokról és az edzésről! Ő úgy gondolom többet tud a testépítésről, mint ez a pasas, akiről még életemben nem hallottam.
Továbbra se az számít, hogy hetente hányszor edzel egy izomcsoportot, vagy hogy hetente hányszor mész a konditerembe. Az számít, hogy megvan-e a fejlődéshez szükséges heti összvolumen, a bukás közeli intenzitás és a progresszió. Ha ez a három megvan, akkor mindegy, hány edzésnapod van a héten, fejlődni fogsz, ha pedig nincs meg, akkor nem.
Egyébként Stan Efferding profi testépítők/erőemelők körében évek óta a legelismertebb szakember, ellentétben Arndolddal, aki minden idők egyik legkedveltebb versenyzője, de nem a szakmai tudása miatt, ezt valljuk be.
Egyáltalán nem hülyeség a heti két edzés egy izomcsoportra, a legtöbb izmod egy hét alatt bőven regenerálódik, szóval miért ne edzhetnél rá újra? Persze figyelni kell arra, hogy meglegyen a megfelelő volumen és progresszió.
Nagyon sok tanulmány jött ki a témával kapcsolatban, amik mind azt mutatták ki, hogy heti két edzés egy izomcsoportra sokkal nagyobb hipertófiát eredményez, mint heti egy.
3 Arnold Schwarzeneggger könyve nagyon jó és átfogó képet ad a testépítésről de az tény, hogy Schwarzenegger is kissé túledzette magát
Persze Schwarzenegger versenyszerűen űzte a sportot, az egy más kategória mintha csak valaki hobbiból lejár edzeni, hogy kicsit izmosabb legyen és jobban nézzen ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!