Van izomtömeg ami az ember élete végéig megmarad?
A szervezet semmilyen szövetet nem tart fent indokolatlanul, pláne nem tápanyagigényes aktív szövetet, mint az izmot. Ha 15 évnyi kőkemény edzésmunkával és szteroiddal felépítesz egy izomtömeget, azonban valami okból kifolyólag leállsz a kőkemény edzésmunkával és/vagy a szteroiddal, akkor a szervezeted le fogja bontani azokat a szöveteket, amiknek a táplálását és fenntartását a kőkemény edzésmunka és a szteroid indokolta.
Persze sok múlik a táplálkozáson és a fizikai aktivitáson. Én egy évtized erőemelés után kihagytam 3 évet egy külföldi munka miatt. Ebben a 3 évben nyilván a felépített izomtömeg jelentős része eltűnt, azonban hála a továbbra is tartott sporttáplálkozásnak, és a nehéz fizikai munkának "formában" maradtam valamennyire. Látszódott a testemen, hogy az izmok régóta hozzá vannak szokva a súlyokhoz. Nyilván ha abban a 3 évben szartam volna az életmódra, és napi szinten megettem volna 4000 kalóriát mekis kajából egy irodai ülőmunka mellett, akkor ez nem így lett volna.
és mivan akkor ha emellé az étrend fullos marad?
Azaz ugyanannyit eszel mint amikor oldául izomtömeget növeltél?
Elhízó mint egy disznó.
Az izom helyett zsir lesz.
A képlet egyszerű.Mivel nem végzel edzést azt a calóriamennyiséget amit bevittél előtte,szépen zsir
formályában elraktározod.
Nincs képlet erre.Az izom nem azért tűnik el,mert nem eszel eleget.Hanem főleg mert nincs semmi kényszer a testeden,hogy azt fenntartsa!
Persze ha egészségesen eszel és nem hulladákot akkor valamivel talán tovább látszik ,mintha azonnal átváltasz vmi brutál szotyok kajára.De igy is az izom el fog tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!