Miért ne lehetne? Ez honnan jött? A súlyzós edzésben a perceknek semmi relevanciája. Ez nem futás vagy úszás. Ráaádásul pont az a ritka, akinek 60 perc alatt megvan egy korrekt edzésmunka. Az átlag inkább 90-120 perc környékén reális, de ennek tényleg nincs jelentősége.
2023. dec. 7. 12:30
2/10 A kérdező kommentje:
Pedig nagyon sok helyen olvastam.
Leginkább a formaromlás, energiavesztés, és a "rossz", stresszhormonok miatt.
(Naturálon)
2023. dec. 7. 12:33
3/10 anonim válasza:
Ennek akkor van jelentősége, ha a Mr. Olympia színpadára készülsz, hobbista szinten ez értelmezhetetlen.
2023. dec. 7. 12:37
4/10 anonim válasza:
Hosszú távon szerintem nehéz bele szorítani 60 percbe egy tisztességes edzést.
No nem mintha amúgy eltelt időben kéne mérni magát az edzés minőséget.
2023. dec. 7. 13:14
5/10 anonim válasza:
"formaromlás, energiavesztés, és a "rossz", stresszhormonok miatt"
Haladó erőemelőknél nem ritka a 2-3 (extrém esetben még több) órás edzésmunka, mégis elképesztő eredményeket, elképesztő teljesítményeket tudnak hozni, és a legtöbbjüknél az izomtömeg is nagyon korrekt, úgyhogy ezt a bullshitet engedd el, és ne olvass femina.hu-t vagy shopbuildert.
2023. dec. 7. 13:23
6/10 anonim válasza:
Alapjáraton ez úgy butaság, ahogy van, akár naturál vagy, akár nem. Csak egy tényező a sok közül, pl. a napi szénhidrát fogyasztásod nagyban befolyásolja, mennyi energiád lesz, mennyire fogod bírni az edzést.
2023. dec. 7. 13:49
7/10 anonim válasza:
45 perc alatt is le lehet edzeni intenzíven magas efforttal. Nem kell heti 20 szett / izomcsoport, hanem elég 8-10 is, de az kemény legyen, ennyi a kulcs.
2023. dec. 7. 17:46
8/10 anonim válasza:
Ezt én is több helyen olvastam már, elit erőemelőktől is.. Ha 60-70 percnél tovább tart az edzés, akkor túl sokat pihensz, beszélgetsz, nyomkodod a telefonod, elmegy az idő, ami rontja az edzés hatékonyságát. Ha meg egy sorozat után túl sok pihenőidőre van szükséged, akkor gyenge a kondíciód, azt kell fejleszteni, hogy gyorsabban regenerálódj.
1 órába én sem szoktam beleférni, sokszor van az másfél is.
2023. dec. 7. 18:59
9/10 anonim válasza:
Mindössze 3 hónapja kezdtem edzeni, de ezzel én is több helyen találkoztam. A Renaissance Periodization youtube csatornán pl biztosan többször hallottam már. Ott szerintem mindig abban a kontextusban hangzott ez el, hogy kezdőknek bőven elég 1 órán át edzeni, mert nincs meg a kondíció és tapasztalat, hogy képes legyél helyesen végezni a gyakorlatokat ennyi idő után is, illetve azért se ajánlja a hosszabb edzéseket, hogy elkerüljük kezdőként a korai kiégést. Ugyanezért mondja, hogy bőven elég hetente maximum háromszor edzeni kezdőként és nem kell egyből heti ötször menni. Szimplán a fokozatosságról van szó mindkét esetben.
2023. dec. 8. 15:02
10/10 anonim válasza:
Lóxart lehet leedzeni normálisan.Egy 5sorozatos guggolás legalább 20 perc,ha nem több.Persze nem pitchasúlyokkal.Hol van akkor még a többi?
Még ha alsó felső bontásban edzel ,akkor se megy le 60 perc alatt
Én 1,5 óra alatt szoktam végezni.
Nem követem a másodperceket sem.
Az elmélet abból indulna ki egyébként h egy óra után katabolikus állapotba kerülsz,ezért kell előbb végezni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!