Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyhogy elkezdtem erősödni?...

Hogyhogy elkezdtem erősödni? Nem értem..

Figyelt kérdés

Mármint, ne értsétek félre, nem baj, örülök neki, de:

Nekem a kalóriákkal mindig is gondjaim voltak. Imádok enni, de sajnos a szervezetem nem éget túl sok kalóriát.

Volt egy nagyobb fogyásom: -30kg, majd izomépítés -> +10kg, majd újra fogyás -> -10kg.

Kicsit beleuntam, hogy rohadt kevés kalóriát ehetek, ezért az utóbbi 2 hétben a 2200 kalóriát megemeltem 2500-2700-ra, és habár hízok (kb 2 kg fel is jött), az erőszintem nagyon jó lett. Edzésről edzésre eddig mindenhol kb +3 ismétlés.

Amíg pedig a 2200 kalóriával nem/nagyon minimális volt a fejlődés.

Azt a részét nem értem a dolognak, hogy miért nő a súlyom? Mármint itt arra gondolok, hogy a 2200 kalória is elméletben többlet volt nálam, de nem fejlődtem. Most 2500-2700 kalóriával hízok, és jön is az erő.

Ennyi kalória szükséges a szervezetemnek ezek szerint még akkor is, ha hízok ezzel? Mit tegyek? Folytassam ezt, és majd beáll a súlyom valamikor (173cm 75kg), vagy vegyek visszább a kalóriából?

2023. szept. 27. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Neked is komoly testképzavarod van, 2hét alatt ennyi kaloria töblettől nem híztál, egyszerűen feltöltődött a tested…
2023. szept. 27. 15:06
 2/2 A kérdező kommentje:

Sajnos hajlamos vagyok a mérleg szerinti számra fókuszálni, ha ott nő a szám, akkor automatikusan "zsírként" gondolok a plusz tömegre. Ez ilyen, ha az ember 15 évet túlsúlyosként élt le.. Emiatt a dolog miatt elég keveset fejlődtem az utóbbi időben, de próbálok ezen javítani és változtatni.

De, ha "csak" feltöltődött a testem, akkor hogy lehet az, hogy a hasam zsírosabb? Vagy ez akkor nem is zsír, hanem víz?

2023. szept. 27. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!