Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elkezdtem edzeni, nulla...

Elkezdtem edzeni, nulla motivációval, most jelenleg úgy csinálom, hogy kitűzve egy célt, de nem többet, ez így jó?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 1 évben pszichésen eléggé ramatyul voltam.

Utoljára rendszeresen 2023 októberben jártam el edzeni.

Utána 2x vettem rá magam újra, de mindig 2 hét után kifújt a lelkesedés.

32 éves vagyok, nincs rajtam túlsúly inkább borzasztó motiválatlan és lusta vagyok, amiben részben benne is van depresszió ami kicsit nehezít a dolgon.

Most úgy próbálok visszarázódni, hogy csak egy izomcsoportra edzek. Szóval nem mell bicepsz, hanem csak mell, vagy csak hát, csak váll.

Olyan 40 perc alatt így végzek, úgy érzem ennyi elég is.

Korábban félúton már elment a kedvem és inkább abbahagytam, így viszont nincs kudarc érzés.

Aki nem érzett ilyet, az biztos furcsán olvassa a soraimat. De huszonévesen én is nagyon sokat edzettem, sőt volt amikor órákat lent tudtam tölteni annyira imádtam, aztán jöttek az életben egyéb nehézségek ami miatt lecsökkent.

Aki tényleg csak a mozgás kedvéért és ebből fakadó pozitív dolgok miatt edz, a szerint ez is több, mint a semmi?

2023. szept. 18. 12:30
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocs, 2022 októberben jártam, rendszeresen*
2023. szept. 18. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Aki tényleg csak a mozgás kedvéért és ebből fakadó pozitív dolgok miatt edz, a szerint ez is több, mint a semmi?"

A semminél mindig minden több. Történetesen úgy is lehet fejlődni, ha te minden nap csak egy izomcsoportot edzel meg, ilyen felosztással is lettek már izmosak emberek. Kezdőként mindentől izmosodni fogsz, hosszútávon meg úgyis az intenzitás/volumen és a progresszió fog számítani, nem a felosztás.

A kérdés részemről inkább az, hogy ha már a gyúrás elkezdéséhez is ekkora extra motiváció szükséges, akkor biztos, hogy a gyúrás a te utad? Nem kell mindenkinek súlyzózni csak azért, mert manapság ez a legpopulárisabb mozgásforma, hiszen ha te ezt hosszútávon nem szeretnéd, nem fogod csinálni, akkor kár a gőzért, mert nem fog megtérülni. Ma már minden település minden utcájában van legalább egy sportegyesület. Nem lehet, hogy neked egy olyan sportágat kéne keresned, aminek már az elkezdése motiváló, ahol maga az edzésre járás motiváló, és amit hosszútávon is örömmel végzel, nem kötelezőként?

2023. szept. 18. 12:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha az a lényeg, hogy kimozdulj és elfáradj akkor végülis mindegy mit csinálsz, csak ne sérülj meg. 40 perc elég egy izomcsoportra, azon kívül hogy nem percben mérjük a tstépítést.
2023. szept. 18. 14:30
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Toljál egy kis tesztót attól majd tömeg is jön meg a kedved is jó lesz. Igaz kúra után lehet gatya leszel de egy próbát megér.
2023. szept. 19. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!