A kardiógépeken kiírt elégetett kalória, az CAL egységben van megadva vagy KCAL?
150 kcal a 40 grammos szeletben* 100 grammjában 375 van.
És tudom, hogy valszeg buta kérdés, tényleg nem értem és wtf :D megeszek egy fehérjét és az életben nem dolgozom le(?).
Szóval 1kcal = 1Calorie = 1000 calorie
Kicsit zavaró lehet ez a váltás de mikor kalóriáról beszélünk akkor kcalról van szó, mivel a sima kalória túl pici mértékegység ahhoz hogy legyen értelme egy ember esetében.
Szóval ha kalóriát látsz bármelyik formában kiírva az ugyanaz a mértékegység. A gép 75Cal -t mutat ami 75 kcal ami 75000 cal.
A csokk pedig 150Cal ami 150 kcal és 150000 cal
NA :DDD hálisten. És köszönöm az értelmes választ! :)
Amúgy ezt ki tudja követni... :D mm láthatóan van aki, de nem értem, miért nem írják rá a gépre, vagy miért nem kCal írt ki a gép akkor :) De köszi nagyon!
A kalória nem része a metrikus rendszernek ezért nincs teljes megegyezés ezen.
A tudományos verzió a joule lenne, viszont ezt nem nagyon használják.
A kalória gyakorlatilag kinyert hőmennyiségen alapszik, viszont egyértelműen a szervezeted nem rak tüzet a testedben és nem ugyan úgy bont el vagy használ fel anyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!