Hogyan lehet túllépni a stagnáláson?
Torodjek bele,hogy a naturál testépítésben az izomtomegnek megvannak a korlátai?
21 éves vagyok,16 éves korom óta edzek. 183centi vagyok 81 kilóval (széles váll, szálkás alkat).57kg-rol indultam.
Erőszintem javul,de a testsúlyom egyszerűen nem akar nőni,annak ellenére hogy a napi tömegnöveléshez szükséges kalóriát nemhogy elérem,hanem direkt +400-al többet eszek és ennek ellenére már nem akar több feljönni.
Ilyen gyors lehet az anyagcserém,többet égetek el mint egy átlag ember?
Ha még megemelném érne valamit,vagy az a kaja csak "átmenne rajtam"?
Kreatint próbáltam,az is olyan hogy hozott 1-1,5kg-t ideig óráig, aztán utána pár hónappal le is ment. 2 éve tart ez az állapot. A karom is mindössze kb 1 centit nőtt ezalatt a 2 év alatt
"Erőszintem javul"
Akkor nem stagnálsz. Ha nem erősödsz, nem javul a teljesítmény, nem jön a progresszió hónapok alatt se, akkor stagnálsz.
"tömegnöveléshez szükséges kalóriát nemhogy elérem,hanem direkt +400-al többet eszek"
Ha nem hízol, nem nő a testzsírod, nem nő a tömeged, akkor nem vagy kalóriatöbbletben. Az izomtömegnek nyilván van valahol egy genetikai korlátja, de a zsírtömegnek nincs. Ha lenne, akkor nem lennének 200-300 kilóra hízott emberi roncsok a TLC-n. Vagy rosszul számolsz, vagy nem vagy konzisztensen kalóriatöbbletben, vagy túl kevés ideje vagy többletben, nem vagy türelmes, és nem adsz időt magadnak.
"karom is mindössze kb 1 centit nőtt ezalatt a 2 év alatt"
Nagy Péter magyar olimpiai bajnok súlyemelő combja 15 év alatt másfél centit nőtt összesen, mégis több száz kilót rakott a totáljára ezalatt a hosszú évek alatt. Ha ennyire rágörcsölsz erre a sportágra, meg a mérlegre, meg a centikre, akkor nem biztos, hogy a naturál erősportok világát neked találták ki.
"hanem direkt +400-al többet eszek"
Nem, nem eszel többet +400-zal.
+400 kalóriás többlet az havi szinten 1,5-2kg hízást jelent. Ez nem valami kitaláció, hanem a termodinamika és szimpla matek.. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!