Lassú tömegelésre, de inkább testkompozíció változtatására mekkora kalóriát lőjjek be kezdésnek?
78 kg vagyok 20 körüli tzs%-kal, cél a 83 kg 15 körüli tzs-vel.
Naturálon.
6# Okosabb maradtál volna, ha ezt nem írod le. :D
Én is 4-5x edzek, de a 3 alkalom is elég, mert nem az számít, hogy hányszor edzel, hanem hogy elvégezd a fejlődéshez szükséges volument megfelelő intenzitással.
Kérdező:
Testrekompozíció nagyon nehéz, illetve, nem is nehéz, hanem időigényes. Már önmagában az izomépítés is egy rohadt hosszú folyamat naturálban kalóriatöbbletben is, nemhogy szintentartással.. Deficitben meg pláne ne tűzz ki nagy terveket erre.
Azt ajánlom, hogy 500 kalóriás deficittel kezdj el intenzíven edzeni, majd amikor lementél kb. 15% tzs köré (inkább alá) akkor elkezdhetsz izmot építeni kalóriatöbbletben.
Ehhez a szintentartásnyi kalóriádhoz kell hozzáadnod körülbelül 200-zat. Ennél többet felesleges. Nem fogsz gyorsabban izmot építeni több többlettel, ellenben zsírt azt igen. +200 kalória tökéletes.
Évente pedig 2-3kg izom a reális, épp ezért is felesleges 1 év alatt 20kgot felszedni, mert abból a legjobb esetben 3kg izom lesz, a maradék zsír és víz.
Köszi a válaszokat!
Kiszámoltam a legnépszerűbb ilyen kalkulátorokkal, aztán ugyanolyan adatokkal egyik 2000, másik 2500 szintentartó kalóriát mutat. Melyik lehet a valósabb?
A kalkulátorok is csak becslést adnak.
Neked kell kitapasztalni. 2 hétig egyél X kalóriát, ha elégedett vagy az eredménnyel, folytasd, ha nem, akkor változtass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!