Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Heti 4 edzés, bármi ötlet az...

Heti 4 edzés, bármi ötlet az izomcsoportok elosztásához?

Figyelt kérdés

Elég messze van tőlem a konditerem, nagyjából 100km oda vissza az út és kezdek kiégni a heti 5-6 edzéstől. Mármint, nem magától az edzéstől, hanem az utazástól.

Így, váltanék heti 4 edzésre. 2 edzés -> 1 pihenő -> 2 edzés -> 2 pihenő

Tehát ciklust tekintve egy sima felsőtest-alsótest bontás jó lenne, de számomra lehetetlen egy teljes felsőtestet 1 edzésbe összehozni. Konkrétan már a 3. gyakorlat után végem van, nemhogy még a végén karozgassak ott..

Szóval, eddig ez az ötletem:

-Feszítő, váll, kar

4 sorozat feszítő, 3 sorozat váll, 6 sorozat kar

-Mell, hát, hajlító

5 sorozat mell, 5 sorozat hát, 3 sorozat hajlító

Így heti szinten 10-10 mell,hát, 6 sorozat váll (oldalsó), 8 sorozat feszítő, 6 sorozat hajlító menne.

Tudom, hogy lényegtelen a felosztás, mert a progresszió számít, azonban kiváncsi lennék, hogy Ti milyen ötleteket tudnátok erre mondani? Hogyan osztanátok fel abban az esetben, ha nem akartok teljes felsőtestet edzeni, mert nem tudjátok úgy produktívan leedzeni, azonban az egyik kritériumotok az, hogy heti 2x legyen leedzve minden izomcsoport?

2023. szept. 12. 19:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Mell-bicepsz

Hát-has

Váll-tricepsz

Láb

Én ezt sokáig nyomattam, k***a jó volt, sokat fejlődtem tőle. Persze normálisan kajáltam meg pihentem mellé.

2023. szept. 12. 19:23
 2/8 Lazy Lover ***** válasza:
100%
Ha ilyen komplikált vegyél súlyokat inkább vagy menjen teljes test edzés
2023. szept. 12. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:

5-6 edzés? 100km? Jól vagy te? :D:D:D:D

Ha cuccolsz akkor nem tok segíteni, az más.

Tényleg egyszerűbb lenne otthonra bevásárolni, hosszú távon kényelmesebb és olcsóbb.

2023. szept. 12. 22:13
 4/8 A kérdező kommentje:

3#

Igen..

2 és fél éve edzek, ebből másfél év tökéletes volt, konkrétan 9kmre volt a terem tőlem.

Ez a terem bezárt, helyette nyílt egy új ugyanitt 9kmre, de ott meg nem lehet normálisan leedzeni, mert ez a terem tipikusan azoknak való, akik lejárnak sétálni a tükör előtt 1 órát és 4x12 mindenből 0 intenzitással.

Így inkább ezt leváltottam és találtam egy normálisan felszerelt termet, de itt meg a baj az, hogy viszonylag messze van és heti 5-6x "csak" egy edzés miatt ennyit utazni.. Hát egy idő után kiég belőle az ember.

Szóval váltok inkább kevesebb edzésre, és valószínűleg jobban is fogom élvezni őket így. Különbség nem lesz, a heti volumen ugyanaz lesz.

2023. szept. 13. 08:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Alsótest-felsőtest, mindkettő 2x

Vagy 2-3 teljes testes, és akkor még kevesebbszer kell menned

2023. szept. 13. 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Csak van az uj terembe is pad allvany meg suly 🤷 az meg kit izgat h a tobbi mit csinal
2023. szept. 13. 17:34
 7/8 A kérdező kommentje:

6#

Nem azért írtam, mert érdekel ki mit csinál.

Azzal csak azt szerettem volna írni, hogy az a terem komolyabb tervekre kevés és egy olyannak megfelelő, aki csak hébe hóba edzeget.

2023. szept. 13. 17:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Hat nemtudom, szerintem ahol van suly ott le lehet edzeni. 15 eve edzek, volt h par alap dologgal keszultem versenyre is
2023. szept. 13. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!