Heti 6-8(rpe10), 10-12(rpe7-8), vagy 15(rpe6) sorozat menjen egy izomra naturálon? Mindez 2 max 3 részre osztva.
Tudom, hogy minden ember más és másra reagál jobban, csak általánosságban kérdezem.
Vagy keverjen? Legyen nehéz, egy "könnyű" nap?
Attól is függ, piros vagy kék zokni van rajtad, mekkora méretű, milyen régi, és ki van-e mosva. A 2 éves zoknik pl. állítólag sokkal alkalmasabbak az izomépítésre, szerintem próbáld ki, nem veszíthetsz vele.
Amúgy, minden sorozatot bukásig vagy majdnem addig kell vinni, különben szart sem érsz vele, az RPE-t meg hagyd a picsába, olyan hogy "könnyű nap" testépítésben nincsen. 10-15 ismétlésig csak el tudsz számolni, nem?
A sorozatok száma az izom nagyságától is függ. Kisebbekre edzésenként 3-4 elég, nagyobbakra 4-8, a heti összes meg izmonként legyen meg 8-12 között.
Legyen volumen meg intenzitás nap.
~10 sorozat/hét
ti amúgy a mr.olympiára készültök hogy ennyire rágörcsöltök erre az intenzitás volumen dologra?
menjen heti 10szett bukásig azt csá
a hobbisták 90%-a be se tudja lőni hogy most az elvégzett szett hányas rpe volt, az rpe6-ot meg még a profik is nehezen lövik be, akkor majd neked sikerülni fog?
meg az amúgy alig több egy bemelegítő sorozatnál kb.
Nem tudom, milyen szinten vagy kérdező, kérdésedből ítélve eléggé kezdő lehetsz. Kezdőknél, sőt még középhaladóknál is, ott bukik a dolog, hogy ahhoz nagyon nagy tapasztalat kell, hogy fel tudd mérni, mikor vagy Rpe6-nál, vagy rpe8-nál. Gondolod, hogy majd egy némi tapasztalattal rendelkező kondis, ilyet pontosan el tud találni, hogy na most Rpe6-nál járok? Hát nem.
Ezért szokták mondani a kezdőknek, hogy vidd el bukásig, és ha te úgy érzed, hogy bukásnál vagy, akkor valszeg 2-3-mat még tudtál volna bele nyomni. RPE7-8 pedig már optimális az izomépítéshez, az alatt felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!