Hogy érdemes összerakni egy alsó-felsőtest edzést?
Minden izomra csináljak 1 gyakorlatot, kivéve hátra és combfeszítőre?
Pl.:
Felsőtest:
- Ferdepados fekvenyomás egykezessel
- T-rudas evezés
- Vállból nyomás ülve
- Lehúzás
- Csigás letolás tricepszre
- Bicepsz scott pados
Alsótest:
- Lábtoló
- Combfeszítő gép
- Combhajlító gép
- Vádli
Ez így jó? Mindegyik gyakorlatból 3-4 sorozat.
Vagy érdemes máshogy megválasztani a gyakorlatokat, valamiből többet csinálni?
Amúgy lehet genetikai is, hogy a hátam jobban képes regenerálódni és többet bír.
Szinte minden sorozatot bukásig csinálok, igaz alacsony ismétlésszámot alkalmazok, de még sosem volt problémám a 16 sorozatból.
A mellem, meg a combom viszont nem képes ennyit bírni, 16 sorozattól azok nem regenerálódnának.
Szerintem ez túl van bonyolítva.
- A ferde pados fekvenyomás tök fölösleges, lehet helyette sima vagy egykezes. Mellre én még egy tárogatást is betennék, 8 sorozat hetente mellre kevés.
- A bolgár guggolás is fölösleges, akkor már inkább merevlábas felhúzás menjen 4-5x, a sima felhúzást meg hagyjad.
- A mellről nyomás kifejezetten szar gyakorlat, szerintem kihagyható, vállból nyomás is elég heti 1x.
- Oldalsó és hátsó váll kimaradt. Bármelyik két napra tegyél bele oldalemelést még, az egyik felsőtesthez pedig döntött törzsű oldalemelést.
- A bicepsz olyan kicsi, hogy tökmindegy milyen gyakorlatot csinálsz rá, csinálhatod úgy is ahogy írtad, de ha mindkét edzésen a klasszikus egykezest csinálod, az is ugyanúgy jó. Sztem nyugodtan mehet rá mindkét alkalommal 4 sorozat.
- Hátra még sok is ennyi, szerintem is... valamelyik gyakorlatot nyugodtan kihagyhatod.
- Tricepszre is kevésnek tűnik a 6 sor, arra is mehet 8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!