Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy érdemes összerakni egy...

Hogy érdemes összerakni egy alsó-felsőtest edzést?

Figyelt kérdés

Minden izomra csináljak 1 gyakorlatot, kivéve hátra és combfeszítőre?

Pl.:

Felsőtest:

- Ferdepados fekvenyomás egykezessel

- T-rudas evezés

- Vállból nyomás ülve

- Lehúzás

- Csigás letolás tricepszre

- Bicepsz scott pados

Alsótest:

- Lábtoló

- Combfeszítő gép

- Combhajlító gép

- Vádli

Ez így jó? Mindegyik gyakorlatból 3-4 sorozat.

Vagy érdemes máshogy megválasztani a gyakorlatokat, valamiből többet csinálni?

2023. aug. 25. 09:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Amúgy lehet genetikai is, hogy a hátam jobban képes regenerálódni és többet bír.

Szinte minden sorozatot bukásig csinálok, igaz alacsony ismétlésszámot alkalmazok, de még sosem volt problémám a 16 sorozatból.

A mellem, meg a combom viszont nem képes ennyit bírni, 16 sorozattól azok nem regenerálódnának.

2023. aug. 25. 20:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez túl van bonyolítva.

- A ferde pados fekvenyomás tök fölösleges, lehet helyette sima vagy egykezes. Mellre én még egy tárogatást is betennék, 8 sorozat hetente mellre kevés.

- A bolgár guggolás is fölösleges, akkor már inkább merevlábas felhúzás menjen 4-5x, a sima felhúzást meg hagyjad.

- A mellről nyomás kifejezetten szar gyakorlat, szerintem kihagyható, vállból nyomás is elég heti 1x.

- Oldalsó és hátsó váll kimaradt. Bármelyik két napra tegyél bele oldalemelést még, az egyik felsőtesthez pedig döntött törzsű oldalemelést.

- A bicepsz olyan kicsi, hogy tökmindegy milyen gyakorlatot csinálsz rá, csinálhatod úgy is ahogy írtad, de ha mindkét edzésen a klasszikus egykezest csinálod, az is ugyanúgy jó. Sztem nyugodtan mehet rá mindkét alkalommal 4 sorozat.

- Hátra még sok is ennyi, szerintem is... valamelyik gyakorlatot nyugodtan kihagyhatod.

- Tricepszre is kevésnek tűnik a 6 sor, arra is mehet 8.

2023. aug. 25. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!