Hogy érdemes összerakni egy alsó-felsőtest edzést?
Minden izomra csináljak 1 gyakorlatot, kivéve hátra és combfeszítőre?
Pl.:
Felsőtest:
- Ferdepados fekvenyomás egykezessel
- T-rudas evezés
- Vállból nyomás ülve
- Lehúzás
- Csigás letolás tricepszre
- Bicepsz scott pados
Alsótest:
- Lábtoló
- Combfeszítő gép
- Combhajlító gép
- Vádli
Ez így jó? Mindegyik gyakorlatból 3-4 sorozat.
Vagy érdemes máshogy megválasztani a gyakorlatokat, valamiből többet csinálni?
A teljes terv így nézne ki:
Felsőtest 1:
- Ferdepados fekvenyomás egykezessel 4x10
- T-rudas evezés 4x10
- Vállból nyomás ülve 4x12
- Lehúzás 4x12
- Csigás letolás tricepszre 3x12
- Bicepsz scott pados 4x12
Alsótest 1:
- Lábtoló 4x10
- Combfeszítő gép 4x15
- Combhajlító gép 4x15
- Vádli 4x12
Felsőtest 2:
- Fekvenyomás 4x8
- Döntött törzsű evezés 4x8
- Mellről nyomás 4x10
- Húzódzkodás 4x10
- Koponyatörő 3x12
- Bicepsz franciaruddal 3x12
Alsótest 2:
- Guggolás 4x8
- Felhúzás 3x6
- Bolgár guggolás 3x12
- Vádli állva 4x12
Ez heti 4 edzés lenne
Ez nem kevés? Jó így?
Fekvenyomást minek ferde padon? A simától is bőven kap az első váll.
Combhajlító, oldalsó és hátsó váll így kevés. Felhúzást még minimum kéne, a vállból nyomás helyett meg lehet sima oldalemelés.
Heti 2 napot otthon, míg 2 napot konditeremben edzek. Otthon is vannak súlyok, guggolókeret, fekvenyomópad, stbb.. viszont a nehezebb gyakorlatokat (guggolás, fekvenyomás, felhúzás, stbb..) otthon szeretem csinálni, egyedül.
Ferdepados fekvenyomás helyett ezeket tudnám csinálni:
- tárogatás
- sima egykezes nyomás egyenes padon
- fekvenyomó gép ülve
- tárogató gép ülve
A hátsó váll és az oldalsó váll szerintem is kevés, de az a baj, hogy nem tudom hova illeszthetnék még be 2 gyakorlatot (oldalemelés + döntött törzsű oldalemelés), úgy hogy így is már 6 gyakorlatot csinálok 1 felsőtest edzésen.
Felhúzás heti 1x van 3 sorozattal a felsőtest 2 napon a guggolás után. De arra is gondoltam, hogy elhagynám és helyette merevlábas felhúzást csinálnék, hogy a combhajlító jobban kapjon.
Mit ajánlasz, akkor hogy érdemes változtatni?
Miért pont 4 sorozat? Miért nem 3? Vagy 2?
Sosem értettem ezeket a sablon dolgokat..
16 szett hátra? IFBBpro testépítő vagy? Nekik szükség lehet ennyire, talán..
Miért pont 4 sorozat? Miért nem 3? Vagy 2?
Sosem értettem ezeket a sablon dolgokat..
jaj anyám :D mikor olvastam a kérdést sejtettem hogy lesz legalább egy ilyen válasz
egyébként a kérdező írt 3szetteket is.
a 2 semmire nem elég, max akkor jó ha 2ugyanolyan mozdulatot csinálsz pl 2szett guggolás után 2szett lábtoló, az 5-6-7 stb sorozat meg túl sok, a 4intenzív szett után már annyira ki vagy hogy visszakell venni a súlyból rendesen, vagy pihenni 7-8perceket, ezért terjedt el ez a 3-4szett, remélem sikerült megértetni veled mit miért.
16 szett hátra? IFBBpro testépítő vagy? Nekik szükség lehet ennyire, talán..
ez viszont tényleg túl sok, reggel nem szúrt szemet.
az egyik felsőtestnapod pull, a másik push fókuszú legyen kérdező.
7#
Lényegtelen hány sorozat, tisztában vagyok vele, viszont azért írtam, mert általában az emberek csak azért csinálnak 4 szettet / gyakorlat, mert ezt a sablont látják mindenhol, és általában az ilyen emberek nem tudnak edzést programozni. (lásd, 16 szett hátra..)
Én a 2 szett híve vagyok, mostanában próbálgatom ezt, és eddig bejön. Ez a 2 szett viszont teljes bukás.
Akkor lehet azért a hátam az egyik legfejlettem izomcsoportom. Mindig úgy voltam vele, hogy a genetika okozza ezt. Mert sosem éreztem olyan effektívnek és jónak a hát gyakorlatokat, például egy evezést mint mondjuk egy fekvenyomást.
Azonban mégis a hátam viszonylag jó, akkor valószínűleg ez azért van, mert sok sorozatot csinálok rá.
9#
Félre értés ne essék, a sok sorozat is működik.
Itt csak arra értettem a dolgot, hogy nem muszáj 16 sorozat.
Kevesebb sorozat -> intenzív edzés = fejlődés
Több sorozat -> kevésbé intenzív edzés = fejlődés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!