Többet kellett volna híznom?
Nő vagyok, próbálok izmot építeni (nem, nem ez az első kérdésem itt, bocsi, nem akarok spamelni). Még eléggé az elején vagyok, ez a 4. hónapom, az első 2 hónapban 200 g-mal lett több izmom és 1.5kg-mal több zsír, de ez részben annak köszönhető,hogy előtte kicsit le voltam fogyva. Kb 2200 körül próbálok enni egy nap, ha edzem, aznap többet. Most pár hétre visszamenőleg megnéztem, hogy alakult átlagosan a súlyom hetente, és nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán növekszik-e, vagy mi van:
64,7
64,8
64,9
65,3
65,4
64,7
64,7
64,8
64,6
64,7
65
65,9
65,2
Nekem úgy tűnik,hogy 13 hét, tehát kb 3 hónap alatt talán fél kilót ha híztam, ebből remélhetőleg valamennyi izom, de én úgy érzem, hogy ez talán kicsit kevés. Tényleg az? Elég nehéz ez nőként, hiszen a testsúlyunk ciklustól függően nagyon nagyot tud változni, illetve izomépítésben sem vagyunk olyan hatékonyak, és a neten is sokkal keveseb az infó a reális súlynövekedésről (és a többség alultápláltan indul, tehát ők nyilván örülnek, ha zsír is jön fel).
Mesterséges intelligencia elemzése:
A nő testtömege az alábbi adatok alapján nem mondható növekvőnek. A testtömege változó, és a legnagyobb értéke 65,9 kg, míg a legkisebb értéke 64,6 kg. Ez azt jelenti, hogy a testtömege változó, és nem mutat folyamatos növekedést. Fontos megjegyezni, hogy a testtömeg nem mindig a legjobb mutatója a testépítés eredményeinek, mivel az izomtömeg növekedése mellett a zsírtömeg csökkenése is előfordulhat. Érdemes más mérőszámokat is figyelembe venni, például a testzsír százalékát vagy az izomtömeget. 😊
LOL, most megnéztem, és nem, még többet is eszem, igaz, az edzés is több, de elvileg minimálisan magasabb pluszban voltam az elmúlt másfél hónapban (az utolsó testösszetétel vizsgálat óta), mint előtte. Igaz, minimális a kalóriakülönbség, 100-nál kevesebb a napi átlag.
Amit még tudni kell, hogy amikor elkezdtem, nagyobb dózisban szedtem olyan gyógyszert, ami belenyúl a szénhidrát anyagcserébe és hízást okozhat, most már kisebb dózisban szedem. Illetve hogy egy evészavarból jövök ki, tehát az a plusz másfél kiló zsír lehetett azért is, mert a testem még követelte vissza. Ez egyébként azt jelenti, hogy előtte 9.6kg, utána pedig 11.1 kg lett a testzsírom, szóval nem olyan hú, de drasztikus.
Súlynövekedést nehéz pontosan mérni, a legjobb az ha napi szinten ugyanakkor megméred magadat és heti átlagokat hasonlítasz össze.
A gond az hogy a súlyod simán változhat 1-2 kg t a nap folyamán.
Én ez alapján azt mondanám hogy stagnál a súlyod
3 hónap alatt nőként +0.5kg tökéletes ütem.
Egyébként is nehéz izmot építeni, nőként meg pláne..
Ne a mérleget figyeld, hanem azt, hogy erősödsz-e. Ha igen, akkor izmosodsz is. Mit számít mit mutat a mérleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!