Akinek volt már térdkalácsficama, teljesen meggyógyult és tudott utána sportolni vagy abba kellett hagynia, van rá esély, hogy többet ne ugorjon ki? Kb mennyi idő után sportolhatok megint?
Nekem volt már, de szerencsére magától visszaugrott. Viszont levált a porc, és megműtötték a térdem, plusz a belső szalag megnyúlt kicsit. Nekem utána gyógytorna következett, és fokozatosan kezdtem el újra sportolni. A doki majd megmondja, de jobb, ha használsz térdvédőt, főleg az elején, és kerülöd azokat a sportokat, ami a térdre túl nagy terhet ró pl. foci, síelés, intenzív (nagyon ugrálós) aerobic. Én ugyan nem teniszeztem, de lehet egy picit ott is vissza kell majd venned. Fontos, hogy utána jól megerősítsd a láb izmait, főleg a combizmokat.
Nekem egyébként azóta kattog a térdem, néha nagyot reccsen, állítólag olyankor kisebb ficam történik, szóval az enyém nem az igazi..., de járok edzeni továbbra is, és azokra a gyakorlatokra, ahol a térdet nagyobb terhelés érheti különösen figyelek pl. kitörés, guggolás.
Rendben fogsz jönni, csak tartsd be az orvos utasításait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!