Így tudok izmot építeni?
Már volt egy korábbi kérdésem ahol bulkingot terveztem, de nőként, pláne nyáron ez azért elég nehéz téma. Egyrészt az időjárás kinyirta az etvagyamat, másrészt nem tetszik, hogy a combom vastagszik... Szóval arra gondoltam, hogy talán mégse kéne bulkingot nyomnom, elég vajon a magasabb fehérje az izom epitesehez?
177cm magas vagyok, 64-65kg, nő, legutóbbi mérés szerint 17% zsírral. Heti 2-3x végzek súlyzós edzéseket, heti 1-2x bouldering. A legutóbbi hetem kalóriája és makroi atlagban:
Kaloria: 2150
Szenhidrat: 231
Zsir: 72 (ez picit megszaladt a múlt héten, inkább 70 alatt szokott lenni)
Feherje: 112 (ez még alacsony lett, próbálom emelni, de nehéz...)
Edzések szama: 4 (ebből 2 bouldering, 2 súlyzós)
Elvileg ha levonom az edzéssel égetett kalóriákat, akkor átlag 1970 volt naponta, az alapszuksegletem pedig 2000 körül van.
Lehetséges így izmosodni, zsirosodas nélkül? Vagy egyáltalán izmosodni? :D. Az edzéseim farasztoak, de már csak ritkán van izomlázam.
"Így tudok izmot építeni?"
Igen.
"Lehetséges így izmosodni, zsirosodas nélkül?"
Nincs kalóriatöbblet valamilyen mértékű zsírosodás nélkül, de érdemi izomépítés sem igazán van kalóriatöbblet nélkül, úgyhogy ez egy ördögi kor, de nyugi, jó lehet így.
Én napi 20 ezer lépéssel és heti 5 súlyzós edzéssel férfi létemre 2300 kalóriával is többletben vagyok, szóval egyáltalán nem biztos, hogy többet kell enned.
Az izomépítés lassú folyamat, ha nem mozdul a mérleg 2 hónapon keresztül, akkor sincs semmi gond, ha mellette van progresszió az edzésedben.
Az hogy lehet, hogy többletben vagy??? Én egyszer egy hétig írtam, hogy miket eszem és kB 2050 jött ki szintentartasra, mozgás nélkül. Azért ugye elég magas vagyok meg az átlagnál izmosabb, az zabálja a kalóriákat.
Hát eléggé turelemjatek ez, csak nehéz elfogadnom :D, ráadásul nekem ugye a ciklusom miatt is simán tud 2 kilókat ingazni a mérleg. Mostanában 65 alatt voltam, azt tuztem ki célnak, hogy Juli végére stabilan 65 legyek. Az edzéseket meg megprobalom keményebben nyomni, bukasig, ahogy itt megtanultam :)
5#
Fogalmam sincs, nekem is kérdés, hogy hogyan tudok csak ennyit enni, habáááár, 170cm "magas" vagyok, de ennyire nem hiszem, hogy befolyásolná ezt, főleg, hogy férfi vagyok... Ezzel csak az a probléma, hogy rohadt nagy az étvágyam és nekem gond nélkül lemenni napi 10.000 kalória is szerintem.. :D
Közrejátszik az ebben szerintem, hogy 40kgot fogytam így ebből adódóan a BMR-em változott jócskán és "adaptálódott". (ezért nem kell 8 hónap alatt 40kgot fogyni.., ha tehetném lassabban csinálnám az tuti. :D)
De, már megbarátkoztam vele, csak okosan kell összeállítani az étrendet és nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!