Reális cél ez egy év alatt?
170 centi, 65 kilós nő vagyok. Kissé szégyellem, de csak 30-35 kilóval tudok guggolni, a 40 kiló már csak néhány ismétléssel megy. De már többnyire elfogadtam, hogy itt kezdem, ez van.
Egy év múlva szeretném, ha tudnék a saját testsúlyommal guggolni (pár kilót szeretnék fogyni is, de ez nem sok, szóval legalább 65 kilós guggolást tűztem ki).
Reális ilyesmit elérni 1 év alatt teljesen kezdő szintről?
Emlékszem, hogy én anno 65 kilós vékony kezdőként guggoltam 90-95 kilós munkasúlyokkal 5 ismétléses sorozatokat. Mindenki mondta, hogy már ez is nem semmi teljesítmény, meg milyen erős lábam van, de én éreztem, hogy ennél jóval több van bennem, és ez nehogy már jó teljesítménynek minősüljön, hiszen hát Ronnie Coleman videókon nőttem fel, úgyhogy meg se állunk 250-ig (LOL). Mindenképpen három számjegyű súlyokkal akartam guggolni, de már a 95 kilónál is majdnem beszartam. Aztán emlékszem, amikor életemben először beleguggoltam a 100-ba 3 ismétlést. Basszus, azt a pillanatot úgy éltem meg, mint amikor egy olimpiai súlyemelő 200-at szakít, akkora mérföldkőnek éreztem. Onnantól olyan pszichés flowba kerültem, hogy gyakorlatilag két hetente új PR-t döntöttem guggolásban, mert csak nyomtam, és nyomtam, és grindoltam, mint a vadállat.
Nyilván aztán a növekedés stagnálni kezdett, aztán megállt, meg kezdtek előjönni kisebb-nagyobb fájdalmak, és aztán értelemszerűen az igazán nagy guggolások akkor történtek meg, amikor jó pár kilót felszedtem magamra, de ezt most csak azért mondom, hogy tapasztalatlan kezdőként még különösebben nem is túl nagy ismerettel az edzésprogramozás terén is lehet olyan eredményeket elérni, hogy az hihetetlen. Na nem mintha egy 110 kilós guggolás olyan hihetetlen eredmény lenne, de hány 65 kilós vékony kezdőt látsz ekkora súllyal szériában guggolni? Sokszor kétszer ekkora emberek nem képesek leguggolni ilyen súllyal. Nyilván vannak világ viszonylatban emberfeletti tehetségek, akik 65 kilósan beleguggolnak a 270-be, de ne a bolygó genetikai elittjéhez viszonyítsuk magunkat. Szóval érted, nehogy már egy év múlva ne legyen meg neked a saját testsúlyos guggi. Nyilván az én példám annyival másabb, hogy én fiú vagyok, de hidd el, egy év múlva bőven nagyobb munkasúllyal fogsz szériázni, mint 65 kiló. Bocsi a motivációs regényért. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!