Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Üdv! Chris bumstead heti...

Üdv! Chris bumstead heti egyszer edz egy izmot. Persze nem naturál. Tehát nem is szükséges 2-3X edzeni egy izmot egy héten. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Megcsinál mondjuk mellre 10sorozatX 8-12ismétlést,mivel egy hét múlva edzni meg újra?

Heti 5 napot edz hétvégén pihen.

2023. jún. 26. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Nem, nem szükséges 2-3x edzeni egy izmot egy héten, ezt csak pár divatos menő-manó állítja itt gyakorin. A hetente elvégzett munkasorozatok száma a lényeg, hogy azt te ledarálod 1 edzés alatt, vagy elosztod 2-3 edzésre, az rád van bízva.
2023. jún. 26. 13:04
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Az intenzitás és a volumen számít. Ha te heti egy edzéssel elvégzed az adott izom fejlődéséhez szükséges intenzitást/volument, akkor jó, ha nem, akkor nem jó. Az biztos, hogy rohadt nagy luxus az, hogy te hétfőn leedzed a melled, aztán az egy teljes hétig, 7 teljes napig pihen tök feleslegesen, amíg újra meg nem edzed, pedig 48-72 órás regenerációs idő még a nagyobb izomcsoportoknak is bőven elegendő, kisebb izomcsoportoknak pedig még csak enyi sem kell. Ettől függetlenül bro splittel is lehet fejlődni. Egyáltalán nem ideális, pláne nem haladó szinten, de rengetegen építettek már a világon úgy jó fizikumot, hogy heti egyszer edzettek meg egy izmot. Nyilván Chris Bumstead is ide tartozik, de a világ egyik legjobb kémiát használó testépítője alapján a te naturál hobbigyúrós edzésedre sok következtetést nem érdemes levonni.
2023. jún. 26. 13:18
 3/14 MadSeal ***** válasza:
86%
Minnél kezdőbb az illető, annál nagyobb haszna lesz a magasabb frekvenciából, mert nő a minőségi szériák száma. Viszont minnél fejlettebb egy sportoló, annál több egyéb olyan változó jelenik meg, ami ennél fontosabb lesz, pl. Izületi fáradtság, növekvő volumen igény, növekvő súlyok amik a teljes testre és idegrendszerre is nagyobb terheléssel járnak, testépítő esetében az arányosság (egy versenyzőnek nem feltétlen célja, hogy minden egyformán, maximálisan fejlődjön) stb.
2023. jún. 26. 14:24
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
En mindig is 1x edzettem egy izmot attol fuggetlenul h ment e cucc vagy nem. Inkabb emberfuggo, h kinek mi valik be.
2023. jún. 26. 15:17
 5/14 A kérdező kommentje:
Fejlődsz heti eggyel?
2023. jún. 26. 16:38
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

A heti össz volumen, intenzitás számít. Az már a te egyéni preferenciád kérdése, hogy hogyan osztod fel az edzéseidet. Bár tekintettel arra, hogy az edzést követő 48 órában fokozott fehérje szintézis van, számomra naturál szinten értelmezhetetlen a heti 1x edzés/izomcsoport. Ahogy előttem is írták, konkrétan luxus így edzeni.

Az meg egyenes röhejes számomra amikor kezdő naturál hobbisták azt hiszik, hogy ők a szinte nem is létező tricepszüket úgy lebombázták a hulladék lórúgással meg egy kábel rángatással hogy az 1 hétig regenerálódik.

Lehet fejlődni brosplittel is nyilván, de maradjunk annyiban hogy naturál szinten szerintem úgy 99% annak az esélye, hogy heti 2x edzés számodra OPTIMÁLISABB.

Az, hogy egy elit testépítő top 1% genetikával, és top 0,01% szerhasználat mellett hogy edz, az meg számodra kb teljesen irreleváns.

2023. jún. 26. 16:57
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem te nem úgy nézel ki, mint CB, úgyhogy ha pontosan ugyanazt csinálnád mint ő, hamar a rehabon kötnél ki.

Mindazonáltal kipróbálhatod, ha csak a felosztást nézed, de akkor is több edzésed lesz és mindegyiken teljesen le kell pusztítanod az adott izmot hogy megérje így csinálni. Szerintem ki se próbáld. A cuccosok szoktak így edzeni, de te írod hogy nem szúrsz, akkor nem neked való.

2023. jún. 26. 17:53
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
érdekes én nem naturálként is heti egyszer edzek egy izmot és sokkal jobban fejlődök,pl egy lábat nem is értem ki a fa.szom tud normalisan 2szer leedzeni egy héten,ilyen szarok hogy vádli mehet többször de tapasztald ki neked mi a jó,én most pl mondok egy példát nyaralás miatt kihagytam egy het edzest ezelott sose volt ilyen,olyan erővel tértem vissza nyaralás végére szinte kétszer akkora lettem túlzással persze de szépen bekerekedtem,aztán lementem edzeni,jól be is laposodtam estére!úgyhogy nem kevés kajával töltök vissza!
2023. jún. 26. 18:40
 9/14 anonim ***** válasza:
50%
mondjuk az is hozzá tartozik hogy kemény fizikai munkat végzek amúgy,nem az egész napom kajálások közötti fetrengéssel telik
2023. jún. 26. 18:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én naturálként heti 1x edzek egy izmot egy héten. Nekem a jó öreg 4 napos bro split vált be legjobban. Már csak azért is, mert ha belekezdek egy izomba, akkor azt szeretem normálisan leedzeni, 3-4 intenzív mellgyakorlat után pedig, nekem már semmi kedvem nincs pl. evezni, vagy mellről nyomni. Egy lábedzés után konkrétan semmihez nincs már kedvem.

És fejlődök a bro splittől.

2023. jún. 26. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!