Üdv! Chris bumstead heti egyszer edz egy izmot. Persze nem naturál. Tehát nem is szükséges 2-3X edzeni egy izmot egy héten. Mit gondoltok?
Megcsinál mondjuk mellre 10sorozatX 8-12ismétlést,mivel egy hét múlva edzni meg újra?
Heti 5 napot edz hétvégén pihen.
A heti össz volumen, intenzitás számít. Az már a te egyéni preferenciád kérdése, hogy hogyan osztod fel az edzéseidet. Bár tekintettel arra, hogy az edzést követő 48 órában fokozott fehérje szintézis van, számomra naturál szinten értelmezhetetlen a heti 1x edzés/izomcsoport. Ahogy előttem is írták, konkrétan luxus így edzeni.
Az meg egyenes röhejes számomra amikor kezdő naturál hobbisták azt hiszik, hogy ők a szinte nem is létező tricepszüket úgy lebombázták a hulladék lórúgással meg egy kábel rángatással hogy az 1 hétig regenerálódik.
Lehet fejlődni brosplittel is nyilván, de maradjunk annyiban hogy naturál szinten szerintem úgy 99% annak az esélye, hogy heti 2x edzés számodra OPTIMÁLISABB.
Az, hogy egy elit testépítő top 1% genetikával, és top 0,01% szerhasználat mellett hogy edz, az meg számodra kb teljesen irreleváns.
Szerintem te nem úgy nézel ki, mint CB, úgyhogy ha pontosan ugyanazt csinálnád mint ő, hamar a rehabon kötnél ki.
Mindazonáltal kipróbálhatod, ha csak a felosztást nézed, de akkor is több edzésed lesz és mindegyiken teljesen le kell pusztítanod az adott izmot hogy megérje így csinálni. Szerintem ki se próbáld. A cuccosok szoktak így edzeni, de te írod hogy nem szúrsz, akkor nem neked való.
Én naturálként heti 1x edzek egy izmot egy héten. Nekem a jó öreg 4 napos bro split vált be legjobban. Már csak azért is, mert ha belekezdek egy izomba, akkor azt szeretem normálisan leedzeni, 3-4 intenzív mellgyakorlat után pedig, nekem már semmi kedvem nincs pl. evezni, vagy mellről nyomni. Egy lábedzés után konkrétan semmihez nincs már kedvem.
És fejlődök a bro splittől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!