Egy év alatt lehetséges látványosan fejlődni?
1/16 A kérdező kommentje:
23/f 175 centi és 78 kiló, kissé pocakos, combon és derékon van zsírfelesleg. Utána jártam hogy milyen izomcsoportok miből állnak, könyvet is olvastam a testépítésről.
A mondataid alapján még rengeteget kell fejlődnöd tudásban, de ha jó az edzésprogramod, jó az étrended, jó a regenerációd, akkor igen, egy év alatt lehet látványos fejlődést elérni. Az első évben nagyon komoly kontrasztot lehet felépíteni a 12 hónappal azelőtti "formádhoz" képest. Nyilván egy év alatt senki nem lesz Mark Wahlberg még cuccal se, de a látványos változások már 4-5 hónap után képesek megjelenni.
2023. jún. 15. 21:39
3/16 A kérdező kommentje:
Miért? Mit nem tudok amit tudnom kéne?
Igen, az első évben tudsz építeni 4-5 kg izmot, ha az edzés, étrend, pihenés triód tiptop.
Mit mit értesz az alatt, hogy "tisztán étkezem?"
2023. jún. 15. 21:52
5/16 A kérdező kommentje:
4.Kerülöm az egyszerű cukrokat, minőségi szénhidrát, sovány húsok, halak, túró, hüvelyesek stb. Mivel nem bírok annyit enni rásegítek fehérje szelettel vagy turmixal.
6/16 A kérdező kommentje:
Összeírt edzésprogramom nincs, azokat a gyakorlatokat végzem amiknél megfelelően érzem az adott izmot amit meg akarok dolgozni.
"Összeírt edzésprogramom nincs"
Az első hónapban mindennel lehet fejlődni, még három darab fekvőtámasztól is, meg össze-vissza géprángatásoktól is, aztán ez a fejlődés stagálni fog, majd megáll teljesen, és ha nem lesz egy progresszív túlterhelésre alapuló edzésprogramod, akkor új izomszövetet nem fogsz építeni. Az első hónapokban még mehet a random pumpálgatás, bár több értelme lenne, ha már most elkezdenéd, hogy mi fán terem az RPE, az intenzitás, a volumen, a frekvencia, meg úgy amúgy a programozás.
2023. jún. 15. 21:59
Az izom memóriám se rossz.
:DDDDDD
egyébként igen, 1év alatt látványos változást lehet elérni, de edukáld még magad mert nem vagy képben.
2023. jún. 15. 21:59
9/16 A kérdező kommentje:
8.Mi olyan vicces ezen? Fontos az agy-izom kapcsolat, izom memóriát írtam véletlenül.
10/16 A kérdező kommentje:
7.Jah, szerintem én progresszív túlterheléssel edzem magam, ezért írtam hogy 8-10 ismétlést csinálok 3x, úgy hogy kihívást jelentsem már az utolsó két ismétlést megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések: