Push pull leg gyengülés?
Persze, hogy nem erősödtél.
"Szinte a csapból is ez folyik, hogy ez a legjobb felosztás naturaloknak." Nem kell minden butaságot elhinni!
Ugyanazt tapasztaltam magamon, amit a kérdező. A legjobban fekvenyomásban akkor tudok teljesíteni, amikor megvan a kellő regeneráció, és a maximumnak kb. 75-85 százalékával dolgozok. Elég heti egyszer, maximum kétszer nyomni.
Nálam egyértelműen azért állt meg a fejlődés nyomásban, mert relatíve könnyű vagyok (75-77 kg), de nem szeretnék a 170 centimhez ennél nehezebb lenni.
Hogy konkrét számokat írjak: heti egy-két nyomóedzéssel ment mostanában 107,5 kilóval 6x6, 115 kilóval 8x3 (spotter nélkül, tehát ezek tényleg megvannak). A 10RM-em kb. 105 kiló, maxot mostanában nem néztem. A leírt számokat már 15 éve is hoztam, csak néha ingadozik az erőszintem néhány százalékot.
Szóval Kérdező, az a nagy helyzet, hogy lehetséges, hogy testsúlyt kell növelned, ha az igazán nagy fekvenyomás a cél.
"ha erősödés a cél,hogyan célszerű felosztani?"
Nem ment át az üzenet, hogy nem a felosztáson múlik az erőszinted növekedése, hanem az intenzitás és a volumen megfelelő programozásán?
Több kérdes is felmerül.
Először is a heti 2 edzés nem ördögtől való.A frekvencia nem rossz dolog,ha valamit gyakorolsz. Pldául felteheted a kérdést hogy mikor leszel jobb valamiben.Ha havonta 4 szer csinalod ,vagy havonta nyolcszor gyakorolsz valamit?
Második kérdés:
Semmi sem megy jól, vagy bizonyos gyakorlatok nem mennek jól?
A heti 2 edzés egy izomra azt jelenti hogy a heti összvolument elosztod 2 vel.
Kis izmokat lehet edzeni akár heti 3 szor is.A nagyokat pedig 2 szer,de akár olykor háromszor
is.
A fenti szabaly figyelembevételevel!
Pld
hetfő fekvenyomás 4×
tarogatás4x
Csütörtök
1Ferdepadon nyomás 1 kezesekkel4x
2pullover4×
A nehéz fekvenyomást csütörtökön egy kevesebb súllyal vegzett ferdepados nyomás követi.
Ha a taplalkozasod es az alvás renben van akkor érdemes a programozást átgondolni mert nagy valószínűséggel ott van a hiba valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!