Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért lehet hogy én ilyen...

Miért lehet hogy én ilyen gyorsan kifulladok fekvenyomásban, míg haverom nem?

Figyelt kérdés
Ugyan annyi az 1 ismétléses maxunk. 110 kg. Tehát az erőszintünk megegyezik amit egy pillanat erejéig kitudunk fejteni. Viszont ő nagyobb súllyal tud szériázni és több ismétlésszámot tud belenyomni. Pl 80-90 kilókba belenyom 8-10 ismétléseket, és 5 sorozat után is még 60 kilóba belenyom 20 at. Míg én 70 kg vel tudok szériázni, és akkora súlynál is hamar fáradok, elején belemegy még 10-12 aztán egyre kevesebb. Negyedik sorozatnál már csak ilyen 6 ismétlés. Utána visszaveszem 60 ra, azt ott is már csak ilyen 5-6 ismétlés megy bele. Nagyon fáradok, gyorsan elhagy az erőm, míg ő ugyan annyi pihenőidőkkel sokkal tovább megtudja tartani az erejét. Mitől lehet ez és hogyan lehetne ezen javítani? A levegővétellel nincs probléma szerintem.
2023. máj. 14. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

hát ez elég fura

akinek 110kiló az 1rm annak simán tudnia kéne 80kilóval szériázni 8-10ismétléseket belenyomva.

lehet az állóképességeddel van a baj.

2023. máj. 14. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem más a fehér és vörös izomrostok aránya.
2023. máj. 14. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Az esetedből is látszik, hogy akinek az 1RM-a jó, az nem biztos, hogy 5 ismétléses, 8 ismétléses, 12 ismétléses (stb.) tartományban is képes jó munkasúllyal teljesíteni. Ezért egy nagy baromság az, hogy akinek fejlődik a 8 ismétléses maxa, annak az 1RM-a is fejlődik. Rohadtul nem feltétlenül, ezt mindig tudományoskodó gyúrós influenszerektől lehet hallani, erőemelő szakedzőktől soha.

A problémádat okozhatja a kardió és az állóképesség alulfejlettsége (ezért fontos a súlyzós edzés melletti aerob mozgásforma), vagy az izom-állóképesség alulfejlettsége is. Az is lehet, hogy nem jó a technikád, és ez egy magasabb ismétlésszámú sorozatban sokkal kontraproduktívabban előjön, mint egy 1 ismétléses maxolásnál. Az is lehet, hogy a programozásod szar. Látatlanban nehéz megmondani, hogy hol a hiba.

2023. máj. 14. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Ha 70 kilóval szériázol szériázol és 110 a maxod, akkor szerintem nálad inkább a gyors izomrostok dominálnak eléggé jelentősen.
2023. máj. 16. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is ilyen típus vagyok, szerintem is az izomrostok aránya a kérdés ebben. A fehér, gyors összehúzódású rostok hamarabb fáradnak. Jó magam is hiába nyomok rpe 8-9-ben le egy szériát, utána már szinte biztos, hogy egy ismétléssel kevesebb megy bele. Utálok is ilyen 8 fölé menni mert nagyon fárasztónak találom, konfortosabb számomra ha 5-8 között vagy. Amúgy mozgalmas, aktív életem van, túrázni is szoktam, biztos nem a kardió a ludas.
2023. máj. 17. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!