Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez milyen szintű fejlődésnek...

Ez milyen szintű fejlődésnek tudható be?

Figyelt kérdés
Decemberben kezdtem el edzeni. Nem tudom, hogy akkor mennyi lehetett az 1 ismétléses maxom fekvenyomásban. De olyan 50 kg körül. 86 kilósan kezdtem, most 88 kg vagyok. Látványosan sokkal több az izmom így 4 hónap után. Viszont februárban már kiment a 100 kg 1 szer. Azóta eltelt 2 hónap, és most a 110 kg megy ki 2 szer. Az elején nagyon nagy volt az ugrás, hogy kb 50 kilórós felmentem 100 kg re 2 hónap alatt, viszont a második két hónapban már csak 10 kg t tudtam rá pakolni meg nem egy hanem két ismétlés ment ki. Ilyen durván számít az első két hónap, és ilyen durván belassul a fejlődés ha elérem a saját testsúly feletti nyomásokat? Durva nagyon. Vagy csak rosszul csinálok valamit, hogy már nem úgy fejlődök? Bicepszezésnél pl meg mintha mostanában indult volna meg a fejlődés rohamosabban. 7.5 kg egykezesekkel kezdtem. Utána sokáig 10 essel bírtam csak nyomni. Utána elég sokáig a 12.5 el nyomtam, most meg hirtelen megy a 17.5 el, de a 20 asra is rátudok nyúlni. Scott padon 20 as franciával kezdtem. Most 45 el megy.
2023. ápr. 23. 10:10
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
2023. ápr. 23. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elején mindenki gyorsabban fejlődik. Gondolj bele, ha hosszú távon így lehetne fejlődni akkor a rendszeres kondisok tonnákkal nyomnának fekve. Ha már csinálod néhány éve, akkor örülsz ha egy hat hetes edzésciklus végén a 9 ismétléses maxodhoz hozzáadsz 1 ismétlést.

Figyelj a szabályos mozdulatokra, lassú negatív, nem lendületből emelés, könnyű lesérülni, illetve csalni. Azonkívül kétlem, hogy tényleges 50kg maxodat 2 hónap alatt megdupláztad.

2023. ápr. 23. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt én is erősen kétlem, hogy 2 hónap alatt megdupláztad a fekvenyomás maxodat. Már csak azért is, mert 2 hónap az nagyon kevés idő.

Persze, hogy belassul a fejlődés, a súlyprogresszió nem tart a végtelenségig. Ha nem így lenne, akkor 20 év után 10 tonnával kéne fekvenyomnod. Ha naturálban edzel, akkor arra is rájössz majd, hogy sok év múlva mekkora kínszenvedés lesz, csak 5 kilót emelni a fekvenyomásodon.

2023. ápr. 23. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

ezt én se értem.

50kg-ról 100-ra 2hónap alatt?

ez általában 1+év

szóval vagy nem 50kg volt a maxod csak úgy érezted, vagy kam az egész

2023. ápr. 23. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem leginkább arról van szó, hogy az ember az elején se a szabályos technikával nincs tisztában, se azt nem tudja, milyen a maxolás. Én is decemberben kezdtem edzeni, és még csak most kezdem érezni a dolgot. Két hónap után odafekhettem volna a fekvenyomó padra, azt se tudtam volna, merre vagyok arccal, nemhogy maxoljak egy normálisat.
2023. ápr. 23. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami vicc?😆 2 hónap után maxolni? Meg 50-ről 100-ra felmenni? Vagy kamu, amit írtál, vagy valamit nagyon benéztél / félreszámoltál.
2023. ápr. 23. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó fejlődés.

Viszont a másik oldala ami fontosabb,az az,hogy te most majd ebből le szeretnél vonni valamiféle következtetést.

Hát sajnos az a helyzet hogy ezzel semmire se fogsz menni.A feljődés nem lineáris es párhuzamos az edzésre fordított idővel.Az idő múlasával.Amit fenn is irtak már.

Vagy megy tovább vagy nem megy csak lassan vagy egyáltalán nem megy hetekig semmi.

Aztan előfordul hogy gix jakab aki lasabban haladt egyszer csak túlhalad rajtad.

Mert ő így tud haladni.Kva lassan keveset de folyamatosabban mint te.

Ez azért lényeges látni mert így elkerülhető a csalódás.

Ennél lényegesebb hogy akkor is lejárj edzeni ha kvára nem megy semmi egy ideje.Az a fontos hogy legyen kitartás és a túlzott várakozasok helyett inkább a türelmed legyen meg.Ez a játék nem hetekben hanem években mérhető amiben lesznek xar napok hetek meg hónapok is.

2023. ápr. 25. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!