Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez jó fejlődésnek mondható?

Ez jó fejlődésnek mondható?

Figyelt kérdés

Októberben kezdtem ujra az edzest kb fel ev kihagyas utan. Heti 3 teljes test edzessel kezdtem, ezt csinaltam decemberig, de volt benne 3 hét kihagyás novemberben mert covidos lettem... Szóval decembertől áttértem osztott edzéstervre (bro split), azóta azt csinálom. 70 kilóval indultam októberben, most 77kg vagyok, nyilván jött fel egy kis zsír is, de alapvetően izmosodtam is. A kérdés az lenne hogy így majdnem 5 hónap alatt 7kg+ az jónak számít?

Még pár dolog: kb 175cm vagyok és 20F, itthon edzek, van egykezes és kétkezes sulyzom viszonylag sok súllyal, szoval szabadsulyos gyakorlatokat vegyítek saját testsúlyos gyakorlatokkal. Nincs grammpontos étrendem de odafigyelek a kajára (feherjedús kajákat eszem, kerülöm a cukros és a szemét kaját stb.) ezen kívül szedek whey proteint és multivitamint, általában napi 5-6-szor étkezem.

2021. febr. 7. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a lényeg, hogy a felszedett 7 kilóból mennyi az izom. Hízni nem nehéz. És mennyit erősödtél? Még abból lehetne következtetni.
2021. febr. 7. 12:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, lehet hülye kérdés lesz, de hogy tudom megállapítani hogy a 7 kg-bol pontosan mennyi az izom? Igazabol mint irtam zsirosodtam is egy kicsit de izmosodtam is. Az erősödés az megvan nemtudom ez mennyire számít jónak pl széles Huzodzkodasbol 4 ment mikor elkezdtem es az se volt valami szabalyos, most ha bukasig megyek 12-13 megy szabalyosan, lendulet nelkul, vagy labra mar megy az egylabas guggolas minket labra 6 ismetles egy sorozatban(mikor elkezdtem 1 sem ment), bicepsz állva ketkezes sulyzoval 14 kg-val kezdem, most mar 22-vel nyomom.
2021. febr. 7. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem az, hogy jó fejlődés, az ilyen szinten nem kilókban mérhető, hanem a formából, amit ruhákon érzel, amit tükörben, fotokon látsz.

Jó fejlődés mindig saját magadhoz képest kell nézni. de ha már ismétlésszámban-terhelésben is érezhető az nem rossz irány.

2021. febr. 7. 18:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én jónak mondanám.Az 5 kg 7 hónap alatt egy reális jó aránynak mondható.

Termeszetesen valamennyi zsir is feljött,de ez is normális.

Ha erősödtél akkor meg biztos az izomnövekedés.

Folytasd amit csinálsz.

2021. febr. 8. 08:52
 5/5 anonim ***** válasza:
74%
Ebből olyan 1,5-2 kilogramm izom!! A többi zsír, víz és plusszban elraktározott szénhidrát!
2021. febr. 8. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!