Széria vagy topszetes edzés a hatékonyabb?
ez tényleg fordítva lenne ésszerűbb.
mert ha a végén 90-be még beletudsz nyomni 5-öt akkor 75-be akár a 10 is belemenne szerintem.
de szerintem az is működőképes ha egy adott súlyba belenyomsz 4x6-ot, meg az is ha csökkented a súlyt sorozatról sorozatra... az a lényeg hogy bukás közelében legyél minden szettnél, az utsónál akár mehet bukásig is.
Függ attól, mi a cél. Ha erőemelő versenyre készülsz, akkor egyértelműen javasolt a topszet. De topszet nélkül is lehet erősödni, én pl. sokszor használtam/használom a sima 4x6-os sémát, számomra elfogadható eredményekkel.
Én a topszet értelmét inkább abban látom, hogy az ember megtanulja kezelni a maximumhoz közeli súlyokat is (ami tipikusan egy erőemelő versenyzőnek fontos).
Az 1 ismétléses topszet szinte semmilyen volument nem biztosít, azt arra használják, hogy az idegrendszer hozzá legyen szokva a 90-95%-os terheléshez is.
Ha volument akarsz, akkor menj le 70-80%-ra, és ott dolgozz 5-8 ismétlésekkel.
(Megint a 3-as válaszoló voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!