Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 4 év kihagyás után milyen...

4 év kihagyás után milyen edzéstervvel ajánlott visszatérni?

Figyelt kérdés

21 évesen egy szisztémás betegség vetett véget az addigi 3 éves testépítő időszaknak. Az elmúlt 4 évet bizonytalanság jellemezte az életem minden területén.

Az elmúlt 4 évben 85 kg ról 105-re híztam (190 cm vagyok) és elvesztettem az izomtömegem.

A betegségből kigyógyultam, a depresszióból pedig kilábaltam.

Mi a helyes edzés stratégia?

Egyből kalória deficites étrend és sok kardió edzés vagy normál étrend (minőségi tápanyagokkal) és izomépítő edzések?

Esetleg 4 edzésből 3 izom 1 kardio fókuszú edzés?

Köszi előre is a tanácsokat.

2023. márc. 12. 01:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Hasonló a szitu nálam is, én úgy döntöttem, hogy heti 2-3x teljes testessel mentem vissza kalória deficit nélkül (bár rajtam ennyire sok felesleg nincs). 3 hónapot lenyomok így aztán meglátom, hogy lesz-e annyi időm, hogy újra osztott edzést csináljak.
2023. márc. 12. 07:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem fél év esett csak ki, műtét miatt, én ugyanazzal a tervvel folytattam. Nem hiszem hogy ezen múlna. De az is jó lehet amit #1 ír, heti 2-3x teljes test, hogy visszarázódj.
2023. márc. 12. 07:26
 3/3 anonim ***** válasza:
A depresszióból nem lehet kilábalni, élő példa vagyok rá jómagam is. Hullámzó, de alkalmanként mély, és azzal letargiát teremt. Depressziósként még lehet edzeni, én is csinálom, bár sajnos nekem testkép és evészavarom is van, amit nem kezeltetek. Maximum annyi a hátulütője, hogy nem olyan lelkesen éled meg az edzés terén elért sikereket, ami később igencsak a kedvedet szegheti a folytatástól. Én is így jártam, de a testképzavar megint visszakergetett a rendszeres edzésekhez.
2023. márc. 12. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!