Fenékre elég ennyi?
Guggolás, felhúzás, lábtolás. Nekem nem fekszik a kábeles hátrarúgás, meg puncitárogatás. Étrendemmel pár hete küzdök (elégtelen fehérjebevitel). Nem tudom, elég-e ennyi gyakszi rá.
Még annyi, hogy van ez a rack pull (hát) gyakorlat. Pull napon csinálom, viszont sajna érzem gyakorlat közben, hogy a fenekem is bedolgozik. Hogy csináljam jobban?
Ha már guggolsz, akkor szerintem célzottan fenékre nem érdemes lábtolózni. Ha elérhető, ezt a gépet (vagy házi megoldással ezt a gyakorlatot) javaslom:
2#
Ennyi erővel a guggolás sem megy fenékre..
Lábtoló ugyanaz a mozgásminta, mint bármelyik guggoló mozdulat.
Minél nagyobb térdflexió, annál kevesebb farizom, ergó, ha kevés a térdflexió lábtoló közben, akkor simán mondható farizom gyakorlatnak..
Áruld már el, hogy miért nem?
Mind a kettő guggoló mozdulat, nemde?
Mind a kettőnél, ha nagy a térdflexió, akkor combfeszítő fókusz,
Mind a kettőnél, ha kisebb a térdflexió, akkor farizom fókusz.
Szerinted a tested tisztában van vele, hogy te most guggolsz, vagy lábtolsz? Mozdulatokat ismer, nem pedig gyakorlatokat.
A guggolás nem ugyanaz mint a lábtolás.
Ami a mozgást illeti az sem ugyanaz.
Ha igy lenne akkor senki se guggolna.
Hülye lenne guggolni, mikor az sokkal nehezebb mint a lábtolás.Valamiert a profik is guggolnak,pedig tök felesleges lenne az elmelet szerint.
És a többi gyakorlatnak se lenne semmi értelme mert ugyanaz a mozgás.Minek evezzen rúddal,ott a csigás gép hátra.Sokkal kényelmesebb csinálni.
Tudom hogy manapság ennek is van népszerűsítője illetve megmagyarázza,de mégsem annyira feket es fehér ez az elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!