Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fenékre elég ennyi?

Fenékre elég ennyi?

Figyelt kérdés

Guggolás, felhúzás, lábtolás. Nekem nem fekszik a kábeles hátrarúgás, meg puncitárogatás. Étrendemmel pár hete küzdök (elégtelen fehérjebevitel). Nem tudom, elég-e ennyi gyakszi rá.

Még annyi, hogy van ez a rack pull (hát) gyakorlat. Pull napon csinálom, viszont sajna érzem gyakorlat közben, hogy a fenekem is bedolgozik. Hogy csináljam jobban?

2023. márc. 1. 19:16
 1/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem napi 1800kcalt enni, ezt idővel emelni. Ebből kimatekoztam, hogy cirka 90g fehérje (154/52) elég lenne. Húsmentes (nem vegàn) étrend. Nő vagyok.
2023. márc. 1. 19:19
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Labtolo az nem igazan fenek.. de a tobbi is eleg lehet. Esetleg meg csipoemeles, kitores is mehetne
2023. márc. 1. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha már guggolsz, akkor szerintem célzottan fenékre nem érdemes lábtolózni. Ha elérhető, ezt a gépet (vagy házi megoldással ezt a gyakorlatot) javaslom:

https://www.youtube.com/watch?v=i9tU7_w7rvw

2023. márc. 1. 23:56
 4/9 anonim ***** válasza:

2#

Ennyi erővel a guggolás sem megy fenékre..

Lábtoló ugyanaz a mozgásminta, mint bármelyik guggoló mozdulat.

Minél nagyobb térdflexió, annál kevesebb farizom, ergó, ha kevés a térdflexió lábtoló közben, akkor simán mondható farizom gyakorlatnak..

2023. márc. 2. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Tokre nem ugyanaz a labtolas meg a guggolas 😅
2023. márc. 2. 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Áruld már el, hogy miért nem?

Mind a kettő guggoló mozdulat, nemde?

Mind a kettőnél, ha nagy a térdflexió, akkor combfeszítő fókusz,

Mind a kettőnél, ha kisebb a térdflexió, akkor farizom fókusz.

Szerinted a tested tisztában van vele, hogy te most guggolsz, vagy lábtolsz? Mozdulatokat ismer, nem pedig gyakorlatokat.

2023. márc. 3. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:

A guggolás nem ugyanaz mint a lábtolás.

Ami a mozgást illeti az sem ugyanaz.

Ha igy lenne akkor senki se guggolna.

Hülye lenne guggolni, mikor az sokkal nehezebb mint a lábtolás.Valamiert a profik is guggolnak,pedig tök felesleges lenne az elmelet szerint.

És a többi gyakorlatnak se lenne semmi értelme mert ugyanaz a mozgás.Minek evezzen rúddal,ott a csigás gép hátra.Sokkal kényelmesebb csinálni.

Tudom hogy manapság ennek is van népszerűsítője illetve megmagyarázza,de mégsem annyira feket es fehér ez az elmélet.

2023. márc. 4. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem guggolo mozdulat mindketto.. szabad sulyos guggolasnal joval tobbet kap a farizom. Labtolo inkabb koncentraltabb, feszitore, hajlitora vmennyire, farizom kevesebbet kap
2023. márc. 5. 00:54
 9/9 anonim ***** válasza:
De amugy jo kombo, csak ne fenek miatt labtolozz 😀
2023. márc. 5. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!