Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért tartunk itt még mindig...

Miért tartunk itt még mindig testépítésben? Miért hiszik azt az emberek, hogy, aki nem 120kg romszárazon, az nem is ért hozzá?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor előfordult már velem, hogy az elméleti tudásomat kellett bizonygatni, csak azért, mert nem nézek ki testépítőnek.

Próbálok embereknek segíteni, tanulmányokkal alátámasztani dolgokat.

A minap épp ez történt instagrammon. Egy srác egy posztban érdeklődött, hogy mit kellene tennie, ha izomépítés a célja.

Összefoglaltam mindent, tanulmányokra is hivatkozva. Rögtön betámadtak a 40 éves kokszos emberek, hogy miért én oktatok itt úgy, hogy nem nézek ki sehogy? (hozzáteszem, hogy ők a tipikus bcaa, glutamin kombót ajánlották neki, napi 2kg hússal, rizzsel és brokkolival, de a kedvencem a napi 3 fehérjeturmix volt)

Az emberek miért gondolják azt, hogy a kinézet egyenesen arányos a tudással? A régi testépítők ékes példája ennek: Jay Cutler kifejezetten hülye volt a testépítéshez(ezt Ő is mondta), mégis izmos volt. Neki csak arra volt szüksége, hogy megmondják mit csináljon, azaz volt egy edzője. De az edzője sem nézett ki úgy, mint Ő, hiába ott volt az elméleti tudása.

Valóban nem nézek ki testépítőnek, de közelében sem vagyok egy kezdőnek sem.. Komolyan ennyire le vagyunk itthon maradva, hogy nem képesek befogadni az emberek egy olyantól az információt, aki nem testépítő?

2023. febr. 25. 14:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem pont ugyanez, de engem az zavar, mikor 80 IQ-s emberek, akik elolvastak valami egyszerű heurisztikát valamilyen bodybuilderes oldalon, hogy mit kell enniük és mit kell edzeniük, hogy izmosodjanak, mindenki másnak, beleértve más sportok űzőit, átlagembereket, fogyókúrázókat, sőt orvosokat, dietetikusokat, edzőket is, osztják az észt a táplálkozásról, sportról, miközben a faéknél bonyolultabb összefüggéseket értelmezni sem tudják, így azt sem értik meg, hogy ugyanaz a módszer más kontextusban nem biztos hogy megfelelő.
2023. febr. 26. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!