Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az edzésterv jó lehet?

Ez az edzésterv jó lehet?

Figyelt kérdés

Eddig heti 5x edzettem de soknak erzem allandoan izomlazam van, ugy dontottem vissza veszek kicsit het 3 edzesre + ket box edzes ( kuzdosportoltam, ma mar csak otthon hobbibol)

Hetfo:

Fekvenyomas 4x

Fekvenyomas ferdepadon kezisulyzoval 4x

Tarogatas gepen 4x

Lehuzas szeles fogassal 4x

Lehuzas szuk fogassal 4x

Evezes gepen 4x

Kedd:

Zsakolas 6 menet

Ugrokotel 6 menet

Szerda:

Labtolo 4x

Combfeszito gepen 4x

Combhajlito gepen 4x

Combtavolitas gepen 3x

Vadli ulve 4x

Haspres 4x

Csutortok:

Zsakolas 6 menet

Ugralokotel 6 menet

Pentek:

Fekve nyomas 4x

Tolodzkodas 3x

Tricepsz lehuzas csigan kotellel 3x

Evezes 4x

Bicepsz csukloforgatassal 3x

Bicepsz scott padon 3x

Oldalemeles 3x

Elore emeles 3x

Minden sorozat bukaskozeli, ismetles szam 6-10 kozott

Ez igy mukodhet vagy fenn all meg a tuledzes naturalkent?

2023. febr. 21. 20:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%

"Lehuzas szeles fogassal"

Az nyak mögé húzás..

Evezés gépen.. Igen,de milyen fogással?

Pénteken miért edzel megint mellre?

Maradjon csak váll-kar esetleg...

"

Minden sorozat bukaskozeli, ismetles szam 6-10 kozott

Ez igy mukodhet vagy fenn all meg a tuledzes naturalkent?"

Bár a minimum 6 ismétlést én kevésnek tartom..

Sok mindent nem mondtál el magadról,korod,nemed,mióta edzel,hogy kajálsz,mi a cél...

2023. febr. 21. 22:47
 2/11 anonim ***** válasza:
55%

Most látom pénteken teljes test edzést végzel..

Ez így katyvasz. Maradjon váll-kar ahogy írtam..

2023. febr. 21. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
szerintem működhet, de én előreemelést nem csinálnék, +még1 lábnapot beiktatnék, +hétfőn is csinálnék oldalemelést, +hétfőn kivennék egy mellgyakorlatot, bőven elég 2.
2023. febr. 22. 06:00
 4/11 A kérdező kommentje:

A szeles lehuzas az mellhez huzas lenne nem nyak moge, az evezes pedig csigas evezes szuk fogassal.

Péntekre azert raktam be fekve nyomast meg evezest a kar edzes ele mert jobban szeretnek fejlodni ebben a ket gyakorlatban es azt tanacsoltak hogy ne csak heti egyszer nyomjak fekve illetve evezzek.

Amugy 22F vagyok 178cm 82 kg, masfel eve vegzek sulyzos edzest, elotte sajat sullyal edzettem.

2023. febr. 22. 16:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Kérdező: Elég heti egy..
2023. febr. 22. 16:41
 6/11 anonim ***** válasza:
18%

Hát ez elég gyatra.

19 sorozat mellre? 1 edzésen 12 sorozat? Ha 1 edzésen képes vagy 12 sorozatot lenyomni, akkor ennyi erővel otthon is maradhatnál sorozatot nézni, mert az intenzitásod a mínuszhoz közelít. :D

Ez a 12 sorozatot 1 edzésre nyugodtan oszd el heti szintű volumenre.

1 edzésen 6 szett. 6-6 kemény, intenzív szett. Nem pedig 19 szart nem érő szett.. (mert igen, 19 szettet ha megtudsz hetente csinálni, az szart sem ér)

Hátra ugyanez.

16 sorozat? Ez még nagyjából rendben lenne, ha olyan RIR 3-mal edzenél (egyáltalán tudod mi az az RIR és RPE?). 16 sorozatot még a profi testépítők sem csinálnak hátra. (nyilván van, aki igen, de az az RIR-ral variál ezen)

Értsétek már meg, hogy a kevesebb ennél a sportnál az több. Lehet maszatolni heti 19 sorozattal mellnél, és lehet normális, intenzív edzést csinálni 12 sorozattal is.

A bicepsz/tricepsz terhelés az nagyjából rendben lenne. 3 sorozat kemény tricepsz izolációnak rendben van, mert kap terhelést majd minden nyomásnál.

"az evezes pedig csigas evezes szuk fogassal."

Kérlek mondd, hogy nem a háromszög fogantyúval csinálod? Ha igen, akkor azonnal cseréld le, mert a leghaszontalanabb eszköz az egész testépítésben.

A kérdésedből azt a következtetést vonom le, hogy most is lenne időd heti 5x edzeni, csak az izomláz miatt csökkentetted ezt.

Én is beiktatnék még 1 lábnapot és heti 4-re "növelném" az edzések számát, alsótest-felsőtest bontásban.

mell-hát 2-2 gyakorlat, 3-3 sorozattal, 1 oldalsó váll (elülső vállat teljesen értelmetlen edzeni, mert a nyomások miatt kap bőven terhelést, és egy esetleges + elülső váll gyakorlattal simán túl tudod edzeni, de, ha nincs nyomás az edzésedben, akkor 1 mehet rá), 1 bicepsz, 1 tricepsz

lábnapon pedig: 2 combfeszítő fókusz, 3-3 sorozattal, 1 hajlító, 1 vádli.

Ez arra érvényes, ha tényleg keményen edzel és nem csak beszélgetni jársz le a teremben.. Naturálban ennél többet, ha valóban kemények az edzéseid, NEM tudsz megcsinálni.

Edzhetsz így is, csinálhatsz 19 sorozatot mellre, de, ha intenzíven edzel, akkor ez rengeteg. Nem véletlenül volt izomlázad.

2023. febr. 22. 18:46
 7/11 A kérdező kommentje:
De ebben a bontasban bicepsz-tricepszre nem kevés a heti 6 sorozat osszesen?
2023. febr. 22. 21:43
 8/11 A kérdező kommentje:

Hetfo:

Fekvenyomas 3x

Fekvenyomas ferdepadon kezisulyzoval 3x

Lehuzas mellhez szeles fogassal 3x

Evezes 3x

Oldalemeles 3x

Tricepsz lehuzas csigan kotellel 4x

Bicepsz csukloforgatassal 4x

Kedd:

Labtolo 4x

Combfeszito gepen 4x

Combhajlito gepen 4x

Combtavolitas gepen 3x

Vadli ulve 4x

Haspres 4x

Csutortok:

Fekvenyomas 3x

Tarogatas gepen 3x

Evezes 3x

Lehuzas szuk fogassal 3x

Oldalemeles 3x

Tricepsznyujtas ulve 4x

Bicepsz scott padon 4x

Pentek:

Ugyanaz mint a keddi

Ez a bontas igy mar megfelelobb?

2023. febr. 22. 21:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Scott pados bicepsz helyett kapalacs bicepsz jobb lenne?
2023. febr. 22. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
31%

""Lehuzas szeles fogassal"

Az nyak mögé húzás.."

Professzor úr, mikorra várható a legújabb anatómiai publikációja, melyben a fenti tézisét részletesen kifejti? xD

Szerintem az utóbbi bontás már jó, annyi rugalmasságot viszont engedj meg magadnak hogy nem ragaszkodsz görcsösen ehhez a tervhez. Most pl ha épp 3an használják a scott padot akkor beállsz 4.nek mert neked a kis papírod szerint pont az jönne? Akkor csinálj kalapács bicepszet, vagy akármit

2023. febr. 22. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!