Heti 5 edzés naturálként mennyire éri meg?
Szóval nemrégen kezdtem, az a célom, hogy időt nem sajnálva, a legrövidebb időn belül elérjek egy kis észtétikus testet.
Kb 3 hónapja kezdtem el edzeni, és heti 5 alkalommal. Mit gondoltok naturálként ez így megfelelő e a gyors fejlődéshez?
Összetett gyakorlatokat is végzek, vegyítve gépekkel.
Pl fekvenyomás az szabadsúllyal történik, mell és bicepsz
az csak szabadsúllyal. Hátazás az gépekkel, tricepszezés is gépekkel. Gépen tolódzkodás, meg letolások csigán. Szóval elég vegyesen van minden. Viszont arra törekszek, hogy minden héten ugyan az legyen az edzés, nincs cserebere, minden napra megvan hogy ma mit csinálok, és miből mennyit, ami mindig ugyan annyi.
Pl hétfő az mell tricepsz, és 3-3 gyakorlat, 3 sorozatokkal. 8-12 ismétléssel. Progresszívan próbálom, olyan súlyt választok amivel kezdetben 8 ismétlés megy ki, és hétről hétre ugyan azt a súlyt használom míg nem lesz belőle 12 ismétlés. Ha megvan a 12 ismétlés akkor növelem a súlyt. Nagyrészt nem bukásig viszem el, hanem rpe9 ig vagy rir1 ig. Vagy hogy is kell mondsni. A lényeg hogy max ismétlést szoktam hagyni csak benne. Persze nem mindig jön össze, van mikor eljön a bukás is.
Kedd az hát bicepsz. Szintén 3-3 gyakorlat, 3 sorozatokkal. 8-12 ismétlés.
Szerda pihenő.
Csütörtök az ugyan úgy mell tricepsz. Péntek meg hát bicepsz. Tehát heti 2 szer van megedzve. Így akkor ha a bemelegítést nem számolom bele, akkor 18 sorozat 1 héten.
Szombat az váll és láb. Vállra is 3 gyakorlat. Ebből 1 az szabadsúllyal, 2 az géppel. Itt viszont 4 sorozatok mennek.
Lábra minden gépen történik, 4 gyakorlat. Hajlító előre hátra, lábtoló, plusz álló vádli. Ennyi.
Hasazás is heti 1 szer beugrik. 1 gyakorlat, 6 sorozat, 15-20 ismétléssel.
Ez így leírva kicsit hosszú. Írjátok a hibákat ha úgy gondoljátok hogy van amin változtathatnék a jobb fejlődés érdekében. Egy edzés az olyan 70 perc szokott lenni. A kalóriám és a makróim úgy gondolom hogy rendben vannak. Fehérjém az megszokott lenni olyan 1.8 g/tskg a kalóriám az olyan 400 as töblet.
18sorozat sok még haladóként is, kezdőként a felétől is fejlődsz.
a 8-asnak igaza van többnyire
de én azért csinálnék még valamit elülső deltára is, mert valóban dolgozik a nyomásoknál, de általában csak fekvenyomást csinál a többség heti 6-8szériát, az meg kevés az elülső vállnak.
nem olyan mint a hátazásnál a bicepsz esete, hogy csinálsz heti 6-8húzódzkodást vagy lehúzást +6-8széria evezést ahol mind dolgozik a bicepsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!