Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezek szerint teljesen felesleg...

Ezek szerint teljesen felesleges 5x edzenem?

Figyelt kérdés

Jelenleg push, pull, leg, pihenő, felsőtest, alsótest felosztásban edzek.

Heti szinten mell/hát 12-12 sorozat, bicepsz 9, tricepsz 9, feszítő 12, hajlító 12 (RDL-lel együtt)

Azon gondolkoztam, hogy a jobb regeneráció érdekében váltanék heti 4 edzésre, alsótest-felsőtest bontásba.

Ha a volumen megegyezik, akkor gyakorlatilag ugyanaz, mintha 5x edzenék, nem?

(Hétfő kedd, péntek, szombat)

Kollégista vagyok és az utolsó pár hónapra bejárós leszek bizonyos okok miatt, viszont így napi 3 óra utazás lesz, 5 órára érnék haza. Emiatt csak a hétfő és kedd lenne húzós nap, a péntek szombat az mindegy, mert hétvége.

2023. febr. 16. 12:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

"Ha a volumen megegyezik, akkor gyakorlatilag ugyanaz, mintha 5x edzenék, nem?"

De, nyilván.

2023. febr. 16. 12:40
 2/16 anonim ***** válasza:
7%
Heti háromnál többet még a csúcs sportolóknak sem kell edzenie.
2023. febr. 16. 14:46
 3/16 anonim ***** válasza:
24%

Persze.A heti összvolumned nem változik és nincs akkora mennyiség egyszerre, hogy indokolt lenne 3 fele osztani egy izom edzését 2 helyett.

Itt csupán az időbeosztas a mervadó.

Ha belevesszük ugye a kondiba valo cihelődést meg utazást ,akkor megsporoltál ezen az időn is valamit.

A regeneráció mondhatni változatlan marad.Nem lesz sem jobb sem rosszabb.Mivel az 1 edzésen valamivel több sorozatot vegzel ugyan, de cserébe van +1 nap pihenőnapod is a hétvégi 2 őn kivül.

2023. febr. 16. 17:52
 4/16 anonim ***** válasza:
44%
Heti hány edzésre szeretnél váltani?
2023. febr. 16. 18:44
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Hat azert nyilvan jobban megy egy hat edzes pl ha azzal kezdesz mintha elotte melleztel, vallaztal, karoztal vna.
2023. febr. 16. 22:26
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
Amúgy b.ki nem értem ezt a lepontozást. Mit gondoltok, ha 5 napot edz a profi sportoló, akkor mikor kardiózik, stb.? Egyszerűen nincsen több nap a héten!
2023. febr. 16. 22:46
 7/16 anonim ***** válasza:
67%
Sulyzos edzes elott vagy utan szokas 😅 Am elarulom sok versenyzo 6-7 napot is lentvan
2023. febr. 16. 23:09
 8/16 anonim ***** válasza:
53%
Ja tudom és szúrják is magukat... Sokat néztél meséket és hiszel bennük. Én a valóságról beszélek, de azt hisztek, amit akartok. Csak a kérdezőt ne tévesszétek meg vele.
2023. febr. 16. 23:15
 9/16 anonim ***** válasza:
24%
Naturál vagy kérdező? Mert ha igen, akkor full nincs értelme heti 5x súlyzós edzést végezni, a 4 bőven elég.
2023. febr. 17. 00:56
 10/16 Darius- ***** válasza:
0%
9-Neked nincs. Nem kozolték, mi a cél. Azt sem irta le hany kilo. Kiindulhatsz magadbol, de a kutyat nem érdekli te mit csinaltal, mert nem ez a kérdés. Igy a kérdésre sem lehet egyértelmuen valaszt adni.
2023. febr. 17. 01:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!