Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik a jobb, ha heti 3...

Melyik a jobb, ha heti 3 hosszú edzést tartasz teljes testre, vagy ha felbontod heti 5-6 nap rövidebbre? (Cél: maximális izomnövelés)

Figyelt kérdés

Ha rákeresek Google keresőbe erre, akkor rengeteg cikket talál, de mindenhol mást írnak. Olyat is olvastam, hogy heti 1-szer kell csak edzeni egy izmot az is bőven elég... olyat is olvastam hogy az olimpikonok heti 10-14-szer is edzenek de nekünk mugliknak erre nincs időnk úgysem.

(Zárójeles megjegyzés olyat is olvastam, hogy aki heti 3 nap mellezik az egy "baromállat", én heti 3 nap gyúrok mellre keményen és nagyon gyorsan fejlődik.. nem tudom mi ezzel a baj. Pont a mellizmom fejlődik a legjobban a kemény edzéstől.)

Tehát a neten olvasni mindenfélét. Mindenki megtalálja azt az irodalmat, ami neki tetszik. De az igazság az hol van?

Melyik a jobb, heti 3x edzeni de 2 óra hosszát, teljes kifulladásig, vagy heti 5-6x lejárni és bontásokban csinálni max 1 óra edzést?

febr. 8. 22:54
A kérdező szavazást indított:
A heti 3x (2 óra) teljes testes edzés jobb.
A heti 5-6x bontásokban végzett 1 órás edzések jobbak.
Ezt így nem lehet megmondani, sok minden függ az egyéni genetikától.
5 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
Heti 8-12 munkasorozat minden izomcsoportra, bukás közeli intenzitással, amennyiből még tudsz regenerálódni a következő edzésre. Hogy hogy osztod el az teljesen mindegy. Pl. lábazol heti egyszer 12 munkasorozatot, vagy lábazol heti kétszer 6 munkasorozatot, az ugyanaz lesz kb.
febr. 9. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Heti 3 (esetleg 4) rövidebb.

Szerintem nem egy koxos versenyző vagy, akinek heti 5-6 napot kéne edzenie.

Heti 3-4 edzés magas efforttal és intenzitással kizárt dolog, hogy ne működjön. Ha mégse működik, akkor a hiba más dologban keresendő.

febr. 9. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:

az a legjobb amelyik gond nélkül beleilleszthető az életedbe

pl ha látástól vakulásig dolgozol, akkor inkább heti 3x menj csak le, de ha egy középiskolás vagy tele szabadidővel, energiával és lelkesedéssel, akkor mehetsz 6szor is.

fejlődés szempontjából valamivel jobb ha felosztod, mert ha egy edzés alatt végzed el a fejlődéshez szükséges heti volument, akkor az utolsó 3-4 sorozatot kissebb súllyal/ismétlésszámmal tudod majd végezni mintha két részre bontanád és 5-6 szettet csinálnál 1 edzésen az adott izomra.

febr. 9. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!