Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezek szerint teljesen felesleg...

Ezek szerint teljesen felesleges 5x edzenem?

Figyelt kérdés

Jelenleg push, pull, leg, pihenő, felsőtest, alsótest felosztásban edzek.

Heti szinten mell/hát 12-12 sorozat, bicepsz 9, tricepsz 9, feszítő 12, hajlító 12 (RDL-lel együtt)

Azon gondolkoztam, hogy a jobb regeneráció érdekében váltanék heti 4 edzésre, alsótest-felsőtest bontásba.

Ha a volumen megegyezik, akkor gyakorlatilag ugyanaz, mintha 5x edzenék, nem?

(Hétfő kedd, péntek, szombat)

Kollégista vagyok és az utolsó pár hónapra bejárós leszek bizonyos okok miatt, viszont így napi 3 óra utazás lesz, 5 órára érnék haza. Emiatt csak a hétfő és kedd lenne húzós nap, a péntek szombat az mindegy, mert hétvége.

2023. febr. 16. 12:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

miért releváns hogy hány kiló? :D

meg van az előnye a több edzésnek is, kevesebb idő egy edzés úgy.

a kevesebbnek is, az meg azért jó mert nem kell annyiszor lemenni a terembe.

válts ha úgy érzed jónak.

2023. febr. 17. 05:14
 12/16 anonim ***** válasza:
39%

6-os tényleg nem vagy képben.

kardiót simán lehet az edzés utánra rakni, vagy azt megcsinálni reggel, az edzést meg délután.

a profik koxolnak, és mivel kox mellett gyorsabb a regeneráció, ezért többet is edzenek, +ezzel keresik a kenyerüket, nem kell mellette még 8órát lehúzni a gyárban.

most az mr.o szintű profikról beszélek

2023. febr. 17. 05:21
 13/16 anonim ***** válasza:
En a kommentelonek valaszoltam aki hulyeseget irt.. a kerdesre mar elotte irtam
2023. febr. 17. 06:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Jó zsíros szalonnát egyél, mert abban sok a kcal...
2023. febr. 17. 10:42
 15/16 A kérdező kommentje:

A súlyom nem hiszem, hogy lényeges lenne ebben a kérdésben, sem pedig az, hogy most éppen izmot szeretnék építeni, vagy testzsírszázalékot csökkenteni.

Kicsit utána néztem a dolgoknak, és arra jutottam, hogy a felosztás az, amivel a legkevésbé kellene foglalkoznom, mert végül az intenzitás-volumen lesz a mérvadó.

12 sorozat marad a nagyobbakra, mivel minden szettem RPE 8-9. Azaz, aki heti 6x tud edzeni, annak cserébe sokkal kevesebb munkát kell végeznie 1 edzésen.

Tehát edzhetek heti 6x is, akár ppl felosztással, de sok értelmét nem látnám, mert itt is 6 sorozat lenne / edzés.

2023. febr. 17. 11:10
 16/16 frango válasza:
43%

Szia!

Amikor anno elkezdtem edzeni engem is azzal kábítottak, hogy elég heti 3-4 edzés. Ha cumózol elég, de naturalba marhára nem.

A push-pull-leg felosztás teljesen jó. Nekem is ez vált be:push-pull-leg-pihenő-push-pull-leg-pihenő váltásban. Szóval 8napból 6 edzés. Egy edzés 80-90perc hasazással. 1.nap:15sorozat mell, 10sorozat tricepsz. 2.nap: 15hát, 10bicepsz. 3.nap:10váll,10láb,5vádli,5csuklya+minden nap hasazás. Ennek nem szabadna soknak lennie egy egészséges embernek. Persze, ha nehéz fizikai munkát végez az ember, akkor lehet sok. Én mondjuk eléggé használom a felsőtestem a melóban. Lábnap után vagy pihenőnapon országútizni is szoktam 1,5-2 órát majd limiten. Ezt se érzem soknak. Persze nem egyszerű beosztani az időt, de meg is van az eredménye. Egyébként pont most akarom kipróbálni, hogy pihenőnap nélkül milyen. Persze diétában ilyet nem kell csinálni, mert nem lesz jó vége. Én már kipróbáltam azt is.:) Majd 15 év alatt sok mindent próbálgattam már...

A lényeg, hogy ne gondold túl! Az alapokat kell betartani. ~6-12 ismétlésekkel dolgozni(Persze kisebb izomcsoportoknál lehet 15is). Helyesen végezni a gyakorlatokat. Elegendő fehérjét bevinni. Rendes étrend stb. A többit kísérletezd ki, hogy neked mi a megfelelő. Ajánlom, hogy a guggolást feltétlen nyomasd, ha tudod. A legjobb gyakorlat! Persze gyakorolni kell sokat kisebb súlyokkal az elején, hogy véletlen se legyen belőle sérülés. Gyors és nagyon látványos az eredménye.

Naturalba 2 nap pihenő egy izomcsoportra elég. De ezt érezni is. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy mit lehet valójában elérni naturalban. A közelébe se fogsz érni egy cumósnak. Izmos lehetsz. Hatalmas, szálkás, kigyúrt nem.

2023. febr. 17. 20:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!