Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kéne tömegelni?

Hogy kéne tömegelni?

Figyelt kérdés
Lassan vége a diétámnak, de nem tudom hogy kéne nekiállni tönegelni, mert már 2000 kalóriától eléggé hízok. Mennyi kalóriáról kéne indulni, hetente mennyivel növelni és mennyi a heti-havi hízás ami nem nagyon zsíros.

2023. febr. 13. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mióta edzel?

Hány centi és hány kg vagy jelenleg? Ezek mind mind fontos dolgok.

Milyen diétád ért véged? A diéta nem csak fogyást jelenthet, de gyanítom, hogy nálad most a fogyás rész volt.

Mivel deficitben nagyon minimális az izomépítés, ezért számoljunk azzal, hogy most kezded a tényleges edzést.

Mit is jelent ez?

Kezdőként az izomépítés gyorsabb. Minél kezdőbb vagy (azaz minél kevesebb időt voltál többletben), annál jobb lesz a fejlődés.

Ha nagyon vékony vagy (szóval ez a 180cm 65kg kategória), akkor simán mehet egy ideig az 500-zas kalóriatöbblet is.

Ha nem vagy annyira vékony, (tegyük fel 180cm 80kg) akkor alacsony kalóriatöbbletet javaslok, ami körülbelül 150-200. (Ennél is lehet alacsonyabb, sőt, gyakorlatilag szintentartásnyi kalórián is képes vagy izmot építeni, csak a probléma az, hogy senki sem tudja belőni a pontos szintentartásnyi kalóriáját, ezért mindig felfelé lövünk)

Tehát, 200-zas többletnél ilyen esetben felesleges többet bevinned.

Ez a 200-zas többlet havi kicsivel kevesebb, mint 1kg pluszt jelent. Ez sok? Igen, az, de, ha a célod a minél nagyobb izomtömeg felépítése, akkor ennyi többlet kell.

Fogsz vele zsírosodni? Igen. Zsírosodás nélkül NINCS izomépítés.

Egy kezdő, ha mindent jól csinál, és jó genetikával rendelkezik, akkor az első évében 5-6kg izom reális lehet. De ez is már-már genetikai csoda.

Ha hosszú távra tervezel, én azt ajánlom, hogy 1 év alatt 6-8kgnál többet ne szedj fel.

2023. febr. 13. 19:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen most kezdem. 170cm vagyok 66kg még egy kicsit zsíros. Ha havi 1kg kb az ideális akkor azt nagyon nehéz belőni hogy heti 20-25 dekát hízzon az ember.
2023. febr. 13. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Havi 1kg rengeteg, el fogsz hízni. Hónapok, évek átlagából fogod látni, hogy mennyit szedtél fel átlagosan havonta. Kezdőként se kéne havi 0,5kg fölé menni.
2023. febr. 13. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb dolog, ha fogsz egy hónapot, követed applikáción hogy kb mennyi kalóriát viszel be és látod hogy az idő alatt merre mozdult el a súlyod. Ha átlagban nem nőtt semmit akk adsz hozzá mondjuk 150 kalóriát, ha fogytál akkor mondjuk 300 at.

A többi hónapnál is tudod ezt folytatni, minden hónap első napján kiszámolod az átlagot a napi reggeli mérlegállásokból és döntesz hogy kell e több kalória vagy sem.

#3 mal nem teljesen értek egyet, ha valaki kezdő akkor simán lehet havi 1kg, ha belegondolsz hogy mondjuk az első évben 3-4kg izmot simán felvehet valaki(ha jól csinálja valaki, akkor kicsit többet is). Az pedig elkerülhetetlen hogy ne jöjjön fel plusz zsír.

Én kérdező a helyedben lemennék 61-2 kg köré addig megtanulod rendesen elvégezni a gyakorlatokat, kicsit kísérletezel, onnan pedig szépen megcéloznám azt a havi 0.75-1kgt. Aztán 1 év után lefaraghatod az extra zsírt egy kb 2 hónapos fogyási időszakkal

2023. febr. 13. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha előtte nem edzett persze fel fog menni a testsúly hirtelen, de év végére ha fel is jön 4-5 kiló izom az nem nagy matek hogy a havi átlag 0,5 lesz max.
2023. febr. 14. 07:47
 6/6 anonim válasza:
100%

Ha full kezdő vagy tök m1

Egyél normálisan jó minőségi kaját

Kis kreatin+fehérje és jönni fog a tömeg

Én az első évemben 17kgt híztam

182cm 64kg voltam

Lettem 81kg

És lapos maradt a hasam

És ráadásul se fehérje se kreatin

Én rengeteg tojást ittam amit amugx nem ajánlok

Meg sok zab

2023. febr. 14. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!