Én csinálom rosszul, vagy ők?
Kezdőként figyelem, hogy mások hogy csinálják a gyakorlatot. Igyekszem profikat másolni, de a bicepszezésnél vannak kételyeim. Nagyon sok embert látok a kondiban, akik úgy bicepszeznek (még a nagyobb, izmosabbak is), hogy a könyökük a törzsük mögé esik, és onnan indul a gyakorlat, közben a könyök mozog és kijön a törzs elé. Tehát a felkar is mozog így.
Ezzel szemben én úgy csinálom, hogy a könyököm a törzsemmel egy vonalban, és végig itt is marad. A felkarom nem mozog semmit, a törzsemmel párhuzamos, és csak az alkarom mozog, az is addig a maximális emelésig, amíg lehet vállmozdítás nélkül.
Ki csinálja jól a gyakorlatot?
"Ennek mi jelentősége van? "
Pl az, hogy ne adjon hamis képet a volument illetően. Ha vállból mozdítom az egész karom, akkor az annyira besegít, hogy 1,5x akkora súllyal is tudom csinálni. Elhiszem, hogy jól megedzettem a bicepszemet, a valóságban pedig nem így történt.
3 funkicoja van.. karhajlitas, forgatas ill a felkar elore mozgatasa a vallizuletben. A bicepsz ugye 2 reszbol all. A belso azaz a rovid feje ami a szelesseget adja test melett tartott kezzel szelesebb fogasba dolgozik a legjobban. A kulso vagyis hosszu fej ami a csucsossagert felelos kicsit a test megul inditva tud a legjobban megnyulni. Szukebb fogassal, kozel tartott konyokokkel kell vegezni. Ill ottvan a brachialis is ami a bicepsz es a tricepsz kozott huzodik, a hosszu fej alatt vegulis ami kalapacs fogassal es az alkar ami madar fogassal edzheto a legjobban.
Persze nem valoszinu hogy tudatosan csinaltak 😀 es hat ezek max komoly szinten szamitanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!