Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Baj, ha az osztott edzést is...

Baj, ha az osztott edzést is ketté osztom?

Figyelt kérdés

Így:

Hétfő de.: Mell, du.: Tricepsz

Kedd de.: Váll, du.: Bicepsz

Szerda de.: Hát, du.: Láb

Csütörtök: pihenő

Péntek, Szo., Vas.: Ua. mint Hétfő, Kedd, Sze.

Nagy hülyeség? Így kipihentebben tudok csinálni mindent.

2023. jan. 30. 11:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
60%
Ha ennyi időd van edzeni, akkor egy normális felosztás mellett hetente kétszer-háromszor is le tudnád edzeni hatékonyan az izomcsoportjaidat. Persze lehet hetente egyszerr mellezni, meg hetente egyszer trinyózni, csak kizárt, hogy így a hosszútávú fejlődéshez szükséges intenzitást/volument be tudd vinni.
2023. jan. 30. 11:19
 2/16 A kérdező kommentje:
1. Így is hetente kétszer van leedzve egy izomcsoport, ha megnézed.
2023. jan. 30. 11:21
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Hatalmas testrészfelsorolás!
2023. jan. 30. 11:38
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Akkor elvesztem a jelmagyarázatodban, elnézést! Ha neked így jó, és tényleg ennyi időd van, akkor hajrá! Én egészen biztosan nem edzenék ilyen felosztásban, és nem is ismerek olyan atlétát, aki így edzene, de ha neked ez működik, akkor miért ne? A felosztáson múlik a legkevesebb. A lényeg a progresszió. Én nem mennék le délelőtt csak vállazni a terembe, hogy aztám délután visszamenjek csak bicepszezni, de ha te igen, akkor toljad!
2023. jan. 30. 11:38
 5/16 A kérdező kommentje:
Ez nem sok idő, napi 2x30-35 perc. Egyébként otthon van berendezve konditerem, nem kell mennem sehova.
2023. jan. 30. 12:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor leírom harmadjára is: ha neked valami miatt így jó, akkor hajrá!
2023. jan. 30. 12:34
 7/16 anonim ***** válasza:

Én biztos nem tudnám ezt így se megoldani, se csinálni. Egy csak tricepsz edzés például iszonyatosan untatna.

De ha neked jó, hajrá.

2023. jan. 30. 13:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Váll-bicepsz? Ez együtt összesen mennyi, 5 gyakorlat maximum? És ezt ezt még ketté bontanád, délelőttre és délutánra? Délelőtt 3 gyakorlat, délután meg 5? Ez még akkor is abszurd, ha otthon edzel, de terembe ezért tényleg nem mennék el.

Amúgy otthon van annyi súlytárcsád, hogy fedezd a hosszútávú konzisztens progressziót?

2023. jan. 30. 13:36
 9/16 anonim ***** válasza:
82%

Miért akarsz 1 nap 2x edzeni?

Mi az elképzelés? Miért látod ennek értelmét? Miért nem edzel le mindent délelőtt VAGY délután, és kész?

2023. jan. 30. 14:56
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

nem értem ez így miért jó neked, de ez így nem az igazi mert egymást követő napokon van a mell és a váll.

a mellgyakorlatok nagy részénél dolgozik a váll is, úgyhogy azt célszerű együtt edzeni vagy legalább ne egymást követő napokon.

bicepsz és a hát esetén ugyanez, +egy intenzív hátazás után még délután lábazni? egyik a másik rovására fog menni, mivel mind2 izomcsoport edzésénél nagy terhelést kapnak a gerincfeszítők ha szabad súllyal dolgozol, és pl egy bukás közeli döntöttörzsű evezés +esetleg hiperextenzió után pl a guggolásnál a gerincfeszítőid előbb elfáradnak mint a combfeszítőd és a farizmod, a felhúzás meg jóval kissebb súlyal fog menni mintha csak lábaztál volna.

2023. jan. 30. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!