Smith keretes fekvenyomásról mik a vélemények?
Foglalt volr mindegyik fekvenyomó pad valamelyik nap. Ezért kipróbáltam a fekvenyomást smith keretben, és hát arra jöttem rá, hogy kb 15 kilóval többet tudok rajta kinyomni, mert nem kell egyensúlyban tartanom a súlyt. Milyen hátrányokat tudnátok felsorolni ez a smith keretes nyomás ellen? Jó e szerintetek vagy sem?
Nekem annyi az előnye, hogy úgy éreztem, mintha sokkal loncentráltabban kapná a mellem a terhelést, sokkal jobban megtudtam dolgoztatni, mint sima padon. Valamint adott egy kis plusz motivációt, hogy 100 kiló felett tudok vele fekvenyomni. Ami még feltűnt, hogy sima padon érzem, hogy ebben már nincs több ismétlés, míg smith keretbe mikor úgy érzem, hogy ebben már nincs több, akkor is még kiszokott menni egy ismétlés.
Stabilabb, ezért testépítés szempontjából jobb lehet, viszont egyes embereknek nem bírja a válla. Ha rendelkezésre áll egy keret, amiben van pár fokos ferdülés (a mozgáspályán), ez a vállprobléma kiküszöbölhető egyeseknél. Plusz nagy előny lehet, ha magad edzel, biztosan keményebben tudsz így nyomni, mivel spotter nélkül hajlamosak az emberek jóval többet a tankban hagyni, illetve pattintani a rudat, csak hogy véletlen se maradjon rajtuk.
Egy rosszul karbantartott gép viszont sokat elvehet a negatív szakaszból, míg az aktív szakaszt nehezíti, aminek meg vannak a rövid- és hosszútávú előnyei és hátrányai, viszont ez szinte semmit se számít, ha más gyakorlatot is végzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!