Melyik lehet a hatásosabb fekvenyomásnál?
Figyelt kérdés
Tehát ha nyomok 4x12 őt 50 kg vel, ami 48 ismétléssel 2400 kg.
Vagy piramisosként növelem a súlyt, majd csökkentem visszafelé, és úgy megterhelem az izmaim középső sorozatban, amivel pl csak 3-4 ismétlés megy ki. Tehát felmegyek 70 kg ig amivel csak 3-4 megy ki, majd utána csökkentem vissza. Így az elvégzett volumen az lesz kb 1500-1600 kg, viszont bukásig megterheltem a mellizmomat a 70 kg vel. Vagy csináljam olyan súllyal amivel megtudom a 4x12 őt, és 2400 kg lesz az össz súly?
2023. jan. 7. 10:41
1/5 anonim válasza:
Mindkettő járható út lehet egy edzésprogramon belül, sőt ezeken kívül még rengeteg programozási lehetőség van. Pont ez a lényege az edzésprogramozásnak, hogy folyamatosan és okosan játtszunk az intenzitással/volumennel.
2/5 anonim válasza:
Döntsd el, hogy mit akarsz, és annak függvényében keress valami értelmes periodizációs programot.
3/5 A kérdező kommentje:
Izmosodni akarok, és a sérülésveszélyt minimalizálni. Hosszútávon sem akarom, hogy évek múlva tönkremenjek, és mindenem fájjon.
2023. jan. 7. 13:23
4/5 anonim válasza:
Akkor legyen jó a végrehajtás technikája, alaposan melegíts be, mobilizálj és nyújts sokat, menedzseld okosan az inzenzitást és a volument, fektess nagy hangsúlyt a regenerációra. Ezek fognak számítani hosszútávon.
5/5 anonim válasza:
Kezdo szintem amig csak ilyen 3x70ek mennek sztem csinalj 8-10 koruli sorozatokat. Majd ha belejosz akkor emeld. De tokre celfuggo
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!