Hogyan osszam fel a hetem?
Figyelt kérdés
Hétfő comb, kedd hát mellkas szerda pihenő, csüt. hát bicepsz tricepsz, pén. fenék hamstring, szom. meg has2023. jan. 15. 12:53
1/3 anonim válasza:
Ez értékelhetetlen. Naturálon heti egyszer megedzeni egy izmot szuboptimális. Naturálon heti kétszer-háromszor illik megedzeni az izmokat, ugyanis így a legoptimálisabb a fejlődéshez szükséges intenzitást és volument elvégezni. Ha neked van heti öt napod edzeni (ami a legtöbb felnőtt életében irreális, tehát gondolom egy középiskolás fiú/lány vagy), akkor a push-pull-leg felosztás lehet a legcélszerűbb, de én a heti hat edzésnapot leredukálnám mondjuk háromra, és végeznék teljes testes edzést, vagy legfeljebb négyre, és akkor alsótest-felsőtest bontásban edzenék. Persze kezdőként, az első hónapokban ettől a "hétfő comb, kedd mellkas, csütörtök kar" típusú baromságtól is lehet fejlődni, de hosszútávon te magad is rá fogsz jönni, hogy ha szeretnél értékelhető eredményeket elérni erőszintben, izomzatban, formában, akkor okos felosztás kell, hogy okosan tudd elvégezni a szükséges munkasorozatokat, és hogy okosan tudj programozni, ezáltal meglegyen a progresszió.
2/3 anonim válasza:
Ez tényleg értékelhetetlen. Ha ennyi időd van, akkor edzél egy héten 4x alsótest-felsőtest bontásban.
3/3 anonim válasza:
En mindig is heti egyszer edzettem egy izmot. Teljesen jol fejlodtem mindig. Tobb versenyt is nyertem. De biztos nem igy osztanam fel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!